Till förstasidan

  Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodSök ett resestipendium!

Nu har du som är ung och planerar en längre vistelse i Israel återigen chansen att söka ett av Förenade Israelinsamlingens resestipendier. Stipendierna vänder sig till dig som reser på någon form av utbildningsprogram i Israel som ingår i MASA-programmet. Stipendierna delas ut till minne av Anna och Carl Hirsch.

Det finns ingen särskild ansökningsblankett, skriv istället ett personligt brev och berätta om dig själv och utbildningsprogrammet du ska åka på. Vi behöver din ansökan senast den 5 juni. Skicka den till info@isralinsamlingen.org


Ett nytt hem

I februari togs det första steget mot att starta igång renoveringen av en nytt bostadshus i barnbyn Karmiel. Arbetet beräknas ta nio månader och stå klart under våren 2017.


En vinnare!

Den 19 april delade Handelskammaren Sverige-Israel ut sitt årliga Trade Awards. Priset gick till företaget Klarna AB. Mazel Tov och grattis!

Handelskammaren Sverige-Israels Trade Award delas ut till en person eller ett företag som på ett framgångsrikt sätt medverkat till att stärka de kommersiella förbindelserna mellan Sverige och Israel. Årets pris gick till Klara AB som föregående år startat ett utvecklingslabb för kommersiella tjänster i Israel. Priset tog emot av Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski.

Prisceremonikvällen gästades av bland annat ambassadör Isaac Bachman, samt innehöll ett intressent föredrag av Peter Stein, vd för konsultföretaget Stein Brothers AB, samt en av Sveriges ledande experter på ekonomierna i Afrika och Mellanöstern.

Läs mer på Handelskammaren Sverige-IsraelTextlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivetBankgiro 671-6609        SWISH 1234 21 8889        Förenade Israelinsamlingen

© Citera oss gärna - men ange källan!