Till förstasidan

  Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodÄnnu ett projekt för utsatta äldre

Det bor ca 650 000 äldre i Israel, varav ca 1/3 lever på eller under existensminimum. Många av dem är invandrare och överlevande efter Förintelsen, och för dem är det omöjligt att hitta och ha råd med ett tryggt boende på ålderdomen.

Tillsammans med Amigour i Israel bygger och renoverar vi små lägenheter för dessa äldre. I dag bor ca 6 000 äldre i Amigours trygga boenden, till en hyra de har råd med, med personal som förstår deras bakgrund och som ger dem trevliga aktiviteter.

De senaste sex åren har vi kunnat renovera eller bygga nya lägenheter för utsatta äldre över hela landet, bl a i Tel Aviv, Beersheva, Kiryat Ono och Kfar Saba. Nu har vi den stora glädjen att även under 2016 bygga ut ännu ett äldreboende, denna gång i Tel Aviv. 107 nya lägenheter, 71 för ensamma och 36 för par, kommer att byggas. Vi är partners med tre stora fonder/stiftelser och vår organisation i Holland.

Vill du vara med? Ge en gåva och märk insättningen ”äldre”, så öronmärks den för detta projekt. Bidrar du med 25 000 kr eller mer, får du en särskild hedersplakett i byggnaden.Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivetBankgiro 671-6609        SWISH 1234 21 8889        Förenade Israelinsamlingen

© Citera oss gärna - men ange källan!