Till förstasidan

  Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodTel Hai College är ständigt under utveckling. Alldeles innan årsskiftet genomförde man ett stort konstprojekt där man sammanförde konststuderande med vuxna som har intellektuella funktionsnedsättningar. Dessutom har vi glädjen att kunna gratulera ytterligare 19 stipendiater!

Spännande konstprojekt och nya stipendiater

Under de senaste fem åren har konstinstutionen på Tel Hai College samarbetat med ett lokalt boende för vuxna med olika former av intellektuella funktionsnedsättningar. Förra året valde man att arbeta med temat ”Passover” (den judiska påsken) och konceptet frihet. Arbetet leddes av Ziva Wartikovski samt studenter från konstinstutionen och gjorde det möjligt för deltagarna att studera konst i en inspirerande och kreativ miljö. Projektets höjdpunkt var då man på den nationella minnesdagen ”Day of Persons with Disabilities” fick möjlighet att sätta upp en utställning i Knesset (den israeliska riksdagen) i Jerusalem. Utställningen gick under namnet ”the courage to be free”. Det var en fantastisk känsla för alla deltagare att få möjlighet att presentera och förklara sina verk för medlemmar av Knesset och allmänheten.


Förra hösten hade Förenade Israelinsamlingen glädjen att tack vare givmilda donationer dela ut studiestipendier till 15 studenter. Nu kan vi fortsätta detta åtagande och delar ut ytterligare 19 stycken.

Förenade Israelinsamlingen har stött Tel hai sedan 2008. Bland annat har vi renoverat ett näringslaboratorium och gett stipendier till behövande studenter. 2011 byggde vi ett centrum för ungdomar med inlärningsproblem. Vi var med och finansierade ett nytt bibliotek samt gav stöd till vattenforskning. Läs mer om Tel Hai

Läs mer om hur du kan stödja Tel Hai på isrelinsamlingen.org/andamal/andra-projektTextlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!