Textlänkar finns längst nere på denna sida

Läsvärt ur kvartaltidskriften Menorah från och om Israel

Turistnytt

Menorah på Internet


Läsvärt ur kvartaltidskriften Menorah - från och om Israel

1:96s39
Firandet av "Jerusalem 3000" som påbörjades i september förra året kommer att fortsätta under hela 1996. Nedan finner ni ett urval av de många evenemang som kommer att äga rum under de närmaste månaderna:

Utställningar:
Jerusalem, en huvudstad genom historien

Under hela 1996 kommer det att finnas en utställning om Jerusalem under forntiden på Bible Land Museum. Kung Davids Jerusalem jämförs där med sju andra huvudstäder under samma period, bland annat Memphis, Ur, Nineveh och Babylon. Varje stad kommer att porträtteras från tiden för sin glansperiod med tyngdpunkt på militära, kommersiella och religiösa aspekter.
Bible Land Museum, 25 Granot St., tel: +972-(0)2-611066.

Barn från hela världen har ritat Jerusalem
I samband med firandet av "Jerusalem 3000" har man utlyst en teckningstävling för barn från hela världen mellan sju och 14 års ålder. Barnen ska på sitt eget sätt uttrycka vad de känner för Jerusalem som kulturell och andlig stad. Ungefär 400 av dessa teckningar kommer att ställas ut i Jerusalem under tiden 1-15 maj.

Fotoutställning
Jerusalem har bjudit in tolv kända fotografer att tillbringa ett par veckor i staden och sedan återge sin egen upplevelse. Projektet leds av "Jerusalem School of Photography" och kommer att avslutas med en utställning mellan 1 juli och 28 november.


Evenemang:
Tusen röster sjunger för Jerusalem

En tusen röster stark kör från Nederländerna, organiserad av "Holländska kristna för Israel", kommer att uppträda i Jerusalem tillsammans med Jerusalem Symphony Orchestra. De ska hålla en utomhuskonsert med klassisk musik och folksånger på "Safra City Hall Square".

Mahlers 8:e symfoni
Zubin Mehta dirigerar the Israel Philharmonic Orchestra i en galakonsert 14 juli. Symfonin kallas "Symfoni av tusentals", på grund av det stora antalet körer och solister som framför stycket. Bland solisterna finns Deborah Voigt, Jane Eaglen, Denyce Graves, Jard Van Nes, Vinson Cole och Håkan Hagegård.

Gospelfestival
I månadsskiftet juli / augusti kommer en gospelfestival att äga rum med deltagare från hela världen. Den 1 augusti har de en konsert för allmänheten på the Meril Hassenfeld amphitheater (Sultan´s pool). Biljettpriset varierar mellan 25 och 35 USD.


Biljetter till de olika evenemangen kan beställas genom El Als kontor i Stockholm, tel:08-143315, fax:08-142530, hos Palmhusets biljettförsäljning på Norrmalmstorg, tel:08-6781415, fax:08-6116299, eller direkt hos den israeliska återförsäljaren Bimot, tel:+972-(0)2-250905/6, fax:+972-(0)2-244535.Textlänkar
Till framsidan
Till arkivet© Detta material är skyddat av lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering förbjuden.