Till förstasidan

  Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodEn tvååring med socialt engagemang

Återigen var det dags för det uppskattade minglet hos Israels ambassadörspar. Young Leadership Sweden by Keren Hayesod samlade över 50 young professionals (unga yrkesverksamma) en kall novemberkväll för mingel, tal och musikaliskt uppträdande. Det bjöds även på god buffé och israeliskt vin.

Under kvällen pågick också det klassiska och uppskattade spelet ”Social bingo”, vilket gav möjlighet att träffa gamla vänner och knyta nya bekantskaper. Skratt blandades med livliga diskussioner och till vinnarna utlovades fina presenter. I slutet av kvällen stod fem tjejer som lyckliga vinnare. Under kvällen berättade Isaac Bachman om sina erfarenheter som ambassadör genom åren och hur han upplevt sina år i Sverige. Paret Bachman tilldelades även Young Leadership Sweden by Keren Hayesod´s Honorary Award 2015 för sina insatser, engagemang och det stöd de visat vår grupp under de senaste åren.

Young Leadership Sweden by Keren Hayesod har varit verksamt i knappt två år och växer för varje evenemang. Vårt mål är att samla unga Israelvänner under trevliga former och verka för att uppmärksamma de mer behövande i Israel. Tidigare under året lanserade vi vårt eget insamlingsprojekt med målet att samla 15 000 USD för ett skyddsrum i södra Israel.

Vi har en lång resa kvar men varje krona räknas. För att enklast stödja projektet, swisha ditt bidrag till 1234 21 8889 och märk den “YL-Shelter”.


Vi vill passa på att tacka alla våra medlemmar som delade denna underbara kväll med oss och ambassadörsparet. Boka redan nu den 23 februari 2016 för vårt nästa event. För att nominera en medlem eller få mer information om oss, våra event och vår insamling skicka ett mejl till ylsweden@gmail.com.Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!