Till förstasidan

  Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodAnna David heter jag och är styrelsemedlem i Förenade Israelinsamlingen och jobbar också med Young Leadership i Sverige. Den 15 juni fick jag äran att åka till Israel och delta på Kesher vilket är det jag vill berätta för er om.

Kesher
- inspiration, kunskap och nätverk för framtiden

Kesher är ett årligt evenemang där de från Keren Hayesod som engagerar sig i Young Leadership i respektive land träffas. På Kesher är tanken att man ska få mer kunskap genom att besöka projekt, träffa inspirerande personer, skapa erfarenheter och utöka sitt nätverk med Young Leaders runtom i världen.

Bland mycket annat fick vi besöka några av de mest spännande initiativ som stöds av Keren Hayesod. Nedan har jag tagit med några punkter för att ni ska få en känsla av vad vi fick uppleva.

  • Sulamot project, Tel Aviv - ett innovativt pedagogiskt program i samarbete med Israels Filharmoniska orkester. Sulamot har förändrat livet för hundratals behövande barn genom musik och gör det möjligt för dem att klättra till nya höjder av kreativitet och prestation. Sulamot finns bla i barnbyn Neve Michael, som vi i Sverige stödjer.
  • Net@ project, Ramle - Net@ är ett tekniskt utbildningsprojekt och är mycket drivande för ungdomar som har det tufft. Programmet stärker såväl elevernas självkänsla som ger dem utbildning för att ta sig vidare och ur den onda cirkeln som många befinner sig i.
  • Mevaseret Absorption center - erbjuder stöd för etiopiska invandrare samt ger dem kunskaper för att kunna anpassa sig till livet i Israel.
  • Aleh - ger funktionshindrade barn individuellt anpassad behandling som gör det möjligt för dem att växa och utvecklas. De får möjlighet att leva normala liv och känna värmen av ett riktigt hem.
  • The President's residence- Reuven Rivlin, israels president delade ut Goldstein Prize och Yakir Awards (två av Keren Hayesods finaste utmärkelser som delas ut till personer som på ett utmärkande sätt bidragit till organisationens arbete).

Jag lämnade Israel med ännu mer inspiration, nya vänner och ett starkt nätverk runtom i världen där alla jobbar för att stärka det judiska livet i sina respektive hemländer. Vi som deltog i Kesher 2015 har i dag mycket bra kontakt via gruppmeddelanden och delar med oss av våra tidigare erfarenheter och framtida planer.

Evenemanget är ett minne för livet som gett mig mer inspiration och kunskap om Keren Hayesod!Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!