Till förstasidan

  Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodYoung Leadership Sweden samlar unga proisraeler

Kanske har du sett notiserna i de senaste numren av Menorah? Eller hört någon vän prata om Young Leadership Sweden? Om inte är det hög tid att du läser nedan.

Young Leadership Sweden - By Keren Hayesod (YLS) är gruppen inom Keren Hayesod som vänder sig till dig mellan 25-35 år. Under det år som vi har funnits har vi genomfört flera evenemang och projekt riktade just mot vår målgrupp. Bland annat har vi haft flera uppskattade evenemang så som vinprovningskvällar, vår-picknick och mingelkväll hemma hos israeliska ambassadören.

Vår målsättning är att samla pro-israeliska "Young Professionals" för att nätverka och delta i intressanta, inspirerande och roliga evenemang. Vi ser att våra aktiviteter skapar gemenskap bland våra medlemmar. Genom att bli en aktiv grupp kan vi tillsammans värna om det judiska och Israels framtid samt väcka intresse för Förenade Israelinsamlingens arbete.

I början av året lanserade vi ett eget insamlingsprojekt med målet att finansiera ett nytt skyddsrum i en utsatt del av Israel. Ungdomar i södra Israel har genom åren suttit allt för många timmar i skyddsrum. Negativa associationer som raketer, krig och osäkerhet hör denna plats till. Tyvärr är det nog oundvikligt att skyddsrum kommer användas igen inom en snar framtid. Med detta skyddsrum vill vi även försöka skapa positiva associationer genom att skapa en plats som kan användas även i det vardagliga livet för exempelvis olika skol- och fritidsaktiviteter. För att möjliggöra skyddsrummet behöver vi samla in 15000 USD. Än så länge har vi lyckats samla in några tusen kronor.., Det behövs dock mer stöd från er YLSare för att nå vårt mål. När vi har nått målet är tanken att vi tillsammans åker till Israel för att inviga skyddsrummet. Just nu är siktet inställt på att göra detta under 2016!

Det går att Swisha ditt bidrag till nummer 1234 21 8889. Självklart går det även bra att bidra genom mera traditionella metoder som du hittar på hemsidan (glöm inte att ange koden "YL Shelter").

YLS finns för att skapa ett nätverk här hemma i Sverige men också för att komma i kontakt med aktiva Young Leadership-grupper från andra länder. Vårt arbete blir aldrig bättre än ditt engagemang som medlem. Är du intresserad av kommande evenemang, vill ha mer information, bidra till vårt projekt eller bli medlem? Maila oss på ylsweden@gmail.com för mer information.Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!