Till förstasidan

  Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodMycket på gång under 2015!

Jag kan inte säga det ofta nog: ett stort tack till alla ni generösa givare som gör det möjligt att göra så mycket gott i Israel! Ni är fantastiska och ska veta att ni gör skillnad!

Behoven är fortsatt stora och tack vare er kan vi även i år hjälpa Israel och israelerna på många sätt. Här är de viktigaste projekten vi satsar på under året:

  • Liksom förra året renoverar vi och bygger ut ett gammalt nergånget bostadshus i en barnby i Karmiel, där ca 250 barn och ungdomar bor
  • Tillsammans med partners kan vi vara del i totalsanering och utbyggnad av ett stort bostadshus i barnbyn Neve Michael
  • Ungdomsbyn Kiryat Yearim utanför Jerusalem, hem för 150 ungdomar 12 - 18 år gamla, kommer bl a att få hjälp med sitt mini-zoo och aktiviteter för ungdomarna
  • Även för fattiga äldre israeler, överlevande efter Förintelsen, kan vi göra en insats i år. Vi renoverar och bygger ut ännu ett äldreboende, denna gång i Kfar Saba
  • Vi fortsätter att se till att samtliga barn och ungdomar i Neve Michael får hjälplärare och terapi vid behov
  • Även barnen i barnbyn i Afula Ilit kan vi göra goda insatser för, bl a genom inköp av nya möbler och utrustning i ett av bostadshusen och i terapicentret

Samtliga dessa projekt har vi en bra grundplåt för, men vi behöver fler donationer för att få allt på plats.

Dansuppvisning i barnbyn i Karmiel.
Grunden för vårt arbete, att hjälpa judar till Israel, är fortsatt viktigt. Kriget i Ukraina är just nu inne i en allvarlig fas och vi vet att många judar i Ukraina vill och behöver komma till Israel. Vi kommer att behöva göra generösa insatser för att hjälpa dem.

Vårt arbete för att engagera fler yngre utvecklas. Under ledarskap av tre engagerade idealister har gruppen vuxit och träffas med jämna mellanrum. Framtiden ser bra ut!

Vi har utvecklat nya sätt att stödja vårt arbete. Utöver gåvor via plusgiro och bankgiro, som är vanligast, väljer allt fler att donera direkt via vår hemsida och via SMS. Nytt sedan januari är möjligheten att överföra via Swish. Du kan inte bara ge en enstaka gåva via SMS, du kan också starta månadsgivande via SMS. Överlåtelse av aktieutdelning blir också alltmer populärt.

Datum för höstens Israelresa är satt till 14 - 21 oktober och vi har redan många intresseanmälningar. Hör alltså av dig snarast om du vill följa med. Vi kan lova dig en fin vecka med många upplevelser som du inte får på andra sätt. Kombinationen av besök vid olika projekt och "vanlig" turism är oslagbar.

Det är alltså ett givande år vi har framför oss. Israel är väldigt utsatt men vi som står vid Israels sida kan göra mycket för att förbättra israelernas liv. Vare sig det handlar om att hjälpa judar till Israel, se till att barnen i våra barnbyar eller de äldre får en trygghet i sina liv, eller vi bygger skyddsrum åt befolkningen i södra Israel, så gör vi skillnad.

Jag är väldigt glad och tacksam att få vara en del av detta arbete, tillsammans med er och alla de engagerade och uppoffrande israeler vi samarbetar med!

Ulf CahnTextlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!