Till förstasidan

  Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodDet här är Förenade Israelinsamlingen
- Keren Hayesod

Keren Hayesod är en internationell judisk organisation med huvudkontor i Jerusalem. I Sverige heter vi Förenade Israelinsamlingen. Vi har två mål med vår verksamhet; dels att stödja Jewish Agencys arbete med invandring och integration i Israel, dels att arbeta för projekt till förmån för barn, ungdomar, handikappade och äldre.

Våra donatorer har bl a byggt äldreboenden, dagcenter för äldre och handikappade, vårdhem för äldre, en tandklinik och donerat handikappfordon. I närmare 15 år har vi hjälpt barnbyn Neve Michael, där 250 barn med problematiska hemförhållanden får ett nytt hem. Vi har renoverat och byggt ut skolan, renoverat många andra byggnader och hjälpt barnen med terapi och hjälplärare. Ännu en barnby med 90 barn, i Afula Ilit, har vi kunnat hjälpa de senaste fem åren, bl a har ett flertal byggnader renoverats och inredning kunnat moderniseras. Förra året började vi engagera oss i en tredje barnby i Karmiel. Tel Hai College, som specialiserat sig på ungdomar med inlärningsproblem, är ett annat av våra projekt. Även där har vi renoverat flera byggnader, och bidrar med studiestipendier.

Vår verksamhet leds av en styrelse vald av givarna vid årsmötet. Kansliet ligger i Stockholm och leds av en generalsekreterare. Vi har även många ideella medarbetare. Menorah är föreningens tidning och har som syfte att sprida information om föreningens olika projekt och om Israel.

För mer information, se www.israelinsamlingen.org eller kontakta oss på tel 08-667 67 70 eller e-post info@israelinsamlingen.org.Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!