Till förstasidan

  Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodAlla barn får en present!

I samband med att jag fyllde 50 år för ett par månader sedan, bestämde jag mig för att avstå från födelsedagspresenter och i stället be familj, vänner och bekanta att stödja Förenade Israelinsamlingens arbete.

Jag kunde aldrig drömma om ett så enormt gensvar!

Det kom in sammanlagt ca 125 000 kr! Efter lite funderingar beslöt jag att pengarna skulle gå till barnen i våra tre barnbyar i Israel och till att hjälpa judar i Ukraina till Israel.

Det betyder att samtliga 608 barn i Neve Michael, Afula Ilit och Karmiel får varsin fin Chanuka-present, och att många judar kan få hjälp att göra aliyah till Israel.

Ett stort och varmt tack till alla som bidrog generöst så att insamlingen blev så fantastisk. Ni har gjort skillnad i många människors liv!

Ulf Cahn


Doktor Julia

När Julia Romanowska doktorerade vid Karolinska Institutet i början av oktober, uppmanade hon sina vänner att i stället för presenter ge en gåva till utsatta barn i Israel genom Förenade Israelinsamlingen.

Efter disputationen i neurovetenskap, med titeln "Improving Leadership Through the Power of Words and Music", kan vi konstatera att Julia inte bara är medicine doktor utan även har generösa vänner. Totalt kom det in 6 600 kr till förmån för barnen i våra barnbyar. Tack!


Soarée hos ambassadören


Yakir Keren, inflygen från Israel, berättar om sina erfarenheter.
Young Leadership Sweden by Keren Hayesod (f.d KHYPAS) hade äran att den 18 november bli inbjudna till ambassadör Bachmans hem på en fantastisk soirée, fylld med israeliska delikatesser, inspirerande tal och visande av stöd för Israel och dess representanter i Sverige.

Kvällen avslutades med nätverkande i form av "social bingo" där vinnare korades enligt nedan:

Guldmedalj Sara Ekholm
Silvermedalj Mikael Belenki
Bronsmedalj Lea Levi

Kontakta ylsweden@gmail.com för mer information om våra events och spännande föreläsningar under 2015.


Tack för gåvan!

Informationsgruppen Förintelsens Ögonvittnen genom Lea Gleitman har gett en generös gåva till Förenade Israelinsamlingen, för användning i barnbyn Neve Michael. Vi, och barnen, tackar för ert stöd!


Grattis Stanislaw!

Stanislaw Rodau fyllde inte jämnt, men tyckte att det ändå kunde vara en bra idé att fira sin födelsedag - men några presenter ville han inte ha!

Sagt och gjort, vännerna gav gåvor till Förenade Israelinsamlingen i stället, och på det sättet fick vi ca 4 500 kr till vårt arbete i Israel.

Tack till Stanislaw, och till dina vänner!Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!