Till förstasidan

  Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodAtt testamentera till Israel

Att testamentera till Förenade Israelinsamlingen/Keren Hayesod är ett generöst och tryggt sätt att föra vidare Din livsgärning på. Du blir på detta sätt del i Israels framtid.

Vi har många års erfarenhet, långsiktighet och goda relationer, som garanterar att Din vilja blir verklighet på bästa sätt. De medel vi mottar genom arv och testamenten går till goda ändamål i Israel, Du kan själv välja vilket eller vilka som Du föredrar.

Enbart under de senaste 10 – 15 åren har följande projekt blivit verklighet, tack vare generösa arv/testamenten och andra större donationer:

Barnbyarna Neve Michael, Afula Ilit och Karmiel
Dessa byar tar hand om drygt 600 barn som omhändertagits av sociala myndigheter eller domstolar. I Neve Michael har vi renoverat och byggt ut skolan, tre bostadshus, ett nytt kriscenter för tonårstjejer, renoverat ett annat kriscenter och byns gymnastiksal. I Afula Ilit har vi byggt en ny lekplats, en sportplan, totalrenoverat byns centralkök, renoverat ett bostadshus och två hus för fritidsaktiviteter. I Karmiel invigde vi nyligen ett totalrenoverat bostadshus och har åtagit oss att totalrenovera ytterligare ett.

Utsatta äldre
Många invandrade äldre har det svårt i Israel, utan tillgångar och med låga pensioner. De förtjänar en trygg ålderdom i sitt nya hemland. Vi har byggt och renoverat många projekt för äldre i Beersheva, äldreboenden, dagcenter och ett vårdhem för dementa. De senaste åren har vi gjort detsamma i Kiryat Yam, Holon, Bat Yam och nu senast i Kiryat Ono. Inför 2015 vill vi satsa på ännu ett äldreprojekt i Israel men pengar saknas fortfarande.

Andra projekt
Öronmärkta donationer har mottagits för bl a utbyggnad av ett dagcenter för handikappade, ett center för etiopiska judar, ett flertal projekt för barnen i Alumotskolan i Beersheva och ett vattenforskningsprojekt. I Tel Hai College har donationer finansierat ett nytt laboratorium, ett renoverat center för ungdomar med inlärningsproblem, utbyggnad av ett nytt bibliotek samt många studiestipendier.

Framtiden

Framtidens behov är svåra att förutse men vi vet att barnbyn i Karmiel har många och stora behov som vi vill hjälpa dem med. Vi vet också att tusentals fattiga äldre israeler står i kö för ett tryggt boende på sin ålderdom. I Ditt testamente kan Du formulera egna önskemål, eller låta aktuella behov avgöra – Du väljer.


Kontakta Ulf Cahn på tel 08-667 67 70, e-post ulf.cahn@israelinsamlingen.org eller Förenade Israelinsamlingen, Box 5053, 102 42 Stockholm.

Ulf har stor erfarenhet och kunskap, och vi utlovar givetvis full diskretion. Vi kan även erbjuda gratis juridisk rådgivning genom erfarna advokater i Sverige, Israel och andra länder.Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!