Till förstasidan

  Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodVälkommen Anna David!

Sedan i våras är Anna David ny styrelsemedlem i Förenade Israelinsamlingen. Välkommen säger vi, och önskar henne lycka till med sitt uppdrag.

Hej Anna, berätta lite om dig själv!

Jag är en målmedveten, social och väldigt glad 26-årig tjej som verkligen ser fram emot att få engagera mig i Förenade Israelinsamlingen. Jag har alltid vetat att organisationen har funnits, men kanske ändå inte riktigt vetat vad man arbetar för...

Jag är väldigt starkt bunden till min judiska identitet och vill verkligen engagera mig och arbeta för Israel, men har inte tidigare vetat riktigt var jag ska börja. När jag läste om Förenade Israelinsamlingens arbete kändes det med en gång väldigt rätt.

Vad hoppas du kunna bidra med?

Förenade Israelinsamlingens arbete berör ju så många människor; barn, unga och gamla - därför tror jag det är viktigt att de engagerade har en stor ålderspridning. Att få fler unga att engagera sig, där tror jag att jag har en hel del att bidra med. Jag är bland annat involverad i Young Leadership Sweden-by Keren Hayesod, före detta KHYPAS - ett nätverk för unga, drivna proisraeler i karriären. Vi har många spännande aktiviteter under utveckling. Jag tror också att det är viktigt att vi blir ännu bättre på att sprida information och kunskap om vad organisationen verkligen gör och står för. Där tror jag att bland annat sociala medier kan spela en stor roll.

Varför är det viktigt att stödja Förenade Israelinsamlingen?

Israel är en del av mig, det är hemma, och en stor del av mitt hjärta finns där. Min judiska identitet hittade jag till stor del i Israel. Som jude boende utanför Israel tycker jag också att det är lite av min skyldighet att stödja Israel. Mitt engagemang i Förenade Israelinsamlingen kan jag främst uttrycka som en känsla; det känns som att komma hem och är hundra procent helhjärtat.Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!