Till förstasidan

  Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodAkutinsamlingen - vilket enormt gensvar!

Den 8 juli utbröt kriget mellan Israel och Hamas. Efter kidnappningarna av och morden på tre israeliska ungdomar blev läget allt svårare, Hamas sköt allt fler raketer och Israel tvingades försvara sig. Den 2 augusti föll den 3000:e raketen från Hamas, Islamiska Jihad och andra terrorgrupper över Israel. Det innebar att de avfyrat i genomsnitt en raket var tionde minut, dygnet runt under drygt tre veckors tid.

Några dagar efter att kriget utbrutit startade vi en Akutinsamling. Den hjälp som främst efterfrågades var fler skyddsrum och att barnen i södra Israel, som drabbades hårdast, skulle kunna åka på en veckas sommarläger och större trygghet norröver i Israel. Vi var osäkra på vilken respons vi skulle få men hoppades kunna finansiera två skyddsrum och hjälpa 30-40 barn.

Den 9 augusti passerade vår Akutinsamling för Israel 1 miljon kronor! Ni givare visade exempellös generositet och känsla för Israels och israelernas svåra situation, och vi tackar ödmjukt för förtroendet och stödet.

Med era gåvor kunde vi bygga fyra skyddsrum i södra Israel! Och skicka 100 israeliska barn på sommarläger! Och dessutom kunde vi hjälpa ca 30 israeliska ungdomar att komma till Sverige på en veckas rekreation i slutet av juli (se reportage i detta nummer)!

Nu går vi vidare. Fler skyddsrum behövs, dessutom vill vi hjälpa ungdomar som invandrar till Israel - utan familj i landet - och gör sin militärtjänst inom ramen för programmet "lone soldiers" (se reportage i detta nummer).

Du som ännu inte varit med, gör en insats nu för det finns mycket kvar att göra. Och du som redan gett en gåva till Akutinsamlingen - stort tack! Kan du fortsätta bidra tackar vi inte nej…

Ulf Cahn


Ett genombrott

Akutinsamlingen blev ett genombrott för givande via vår hemsida och SMS. Många givare upptäckte hur snabbt och enkelt det var att ge på detta sätt och över 70 000 kr kom in.

Vill du också ge via SMS? Skicka ordet israel till nr 72980 och du bidrar med 200 kr. Du kan också öronmärka gåvor för t ex barn, äldre och terroroffer - se hur på vår hemsida.

Vill du också ge via vår hemsida? Gå in på www.israelinsamlingen.org, välj menyn "Ge en gåva", och du ser hur enkelt det är: du väljer "Spontangåva", belopp, ändamål och sedan betalar du med VISA eller MasterCard - eller beställer inbetalningskort.

Eller så kan du förstås göra du som de flesta, och ge en gåva via pg 45 42 60-1 eller bg 671-6609…

Tack för ditt bidrag!

Ulf CahnTextlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!