Till förstasidan

  Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodAkut traumabehandling ger effekt

Benji Davis, 27 år gammal och ursprungligen från Los Angeles, gjorde aliya 2009. Under sommaren har han arbetat ideellt för flera organisationer, bland annat för Tel Hai Resilience Unit.

"Under de två senaste veckorna har jag transporterat gåvor till familjer och soldater i södra israel - och jag kan med övertygelse säga att det här är det mest betydelsefulla arbete jag har varit involverad i sedan jag anslöt mig till Tel Hai Resilience Unit. Tel Hai Resilience Unit tar hand om offer för raketattacker, sirener och andra traumatiserande upplevelser för att undvika långvariga psykiska problem.

Flera studier visar att en person som får ta del av vårt 45 minuter långa akutbehandling, på samma dag som traumat ägt rum, helt slipper långvariga psykiska problem. Det omvända råder för de som inte får behandling; många blir depressiva, oroliga eller får andra problem.

Om du funderar på hur du bäst kan stödja Israel just nu, ber jag dig att tänka på dessa hjältar. De arbetar i frontlinjen av konflikten för att hjälpa oskyldiga israeler att leva ett liv fritt från trauman."


Tel Hai Resilience Rescue Unit hjälper IDF med traumabehandling till civila i stridszonerna. Sedan arbetet inleddes har man framgångsrikt kunnat hjälpa över 50 personer. Men det räcker inte. Ytterligare ett fordon behöver införskaffas för att hjälpa befolkningen i södra Israel.

Tel Hai Collage stödjs av oss på Förenade Israelinsamlingen. Läs mer om hur du kan stödja deras arbete på vår hemsida.Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!