Till förstasidan

  Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodUlf Cahn fyller 50 år den 12 oktober!

Det finns få människor som brinner för Israel och Keren Hayesod såsom Ulf gör och det finns inget arbete som passar honom bättre än att vara generalsekreterare på Keren Hayesod.

Präglad av sin familjehistoria inser Ulf vikten av att Israel finns som en fristad för alla judar. Han reser landet runt och med sin vänliga och lugna skånska stämma kombinerat med djup bildning och kunskap förmedlar han en verklighet om situationen i Mellanöstern som gör att man blir engagerad, inte bara i politiken, utan också i varje människoöde. Han skapar förtroende när han kommunicerar sitt budskap om det viktiga arbete som vi tillsammans utför.

Alla som kommer i kontakt med Ulf känner av hans personintresse och empati. Hans vänliga person gör att samarbetet med givare, styrelse och våra kontakter i Israel alltid fungerar väl.

Jag kan rada upp några fler goda sidor, bl a hans noggrannhet och korrekthet vilket är en mycket viktig egenskap för en insamlingsorganisation som vår.

Det som skulle glädja Ulf mer än något annat på 50-årsdagen är om vi kan hylla honom med ett fint bidrag till Keren Hayesods arbete i Israel. Vilket eller vilka projekt får Ulf avgöra.

Skicka gärna ett bidrag till pg 45 42 60-1 eller bg 671-6609, märk talongen "Ulf 50". På Ulfs födelsedag överlämnar vi ett hyllningsdiplom med namnen på alla som bidrar.

Michael Cohn
Ordförande Keren Hayesod/Förenade Israelinsamlingen


Grattis på 50-årsdagen Ulf, hur tänker du fira din födelsedag?

Det blir nog någon sorts fest, skulle jag tro.

Varför startar du en insamling i stället för att ta emot presenter?

Jag har verkligen allt jag behöver, och mer där till. Det känns bättre att kunna göra något för andra. Jag tror också att många av mina vänner blir glada över att kunna ge en present de vet verkligen kommer till "användning" och till glädje.

Du har arbetat för Förenande Israelinsamlingen i snart 20 år, vad är det bästa med det här arbetet?

Det bästa är nog resorna till Israel och mötena med alla engagerade och uppoffrande människor, såväl här i Sverige som i Israel. Jag tror verkligen att det finns betydligt vänner till Israel, än vad vi kanske tror. Att se hur väl våra pengar används för att hjälpa Israels befolkning, ger en otrolig tillfredsställelse och glädje.

Åsa FridmanTextlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!