Till förstasidan

  Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodSenaste nytt från våra projekt!

Arbetet fortgår för fullt på våra olika projekt, som ni kan läsa om även i det här numret av Menorah. Dessa akuta projekt är högprioriterade just nu:


Renovering av hus i barnbyn Karmiel

Totalrenoveringen pågår av ett bostadshus, av ca 20 med liknande behov, i denna barnby. Byggnaden hade allvarliga brister, som fukt- och mögelskador, usla avlopp, gamla toaletter och badrum, och fönster som inte höll tätt. Renoveringen pågår nu - hjälp oss se till att detta blir klart, så att vi kan inviga det på höstens Israelresa som planerat!


Bättre boende för fattiga äldre i Kiryat Ono

Vi satsar på att renovera och bygga ut ännu ett äldreboende för fattiga äldre israeler, denna gång i Kiryat Ono i centrala Israel. Det är ett stort projekt där vi har andra partners, men vi har vår del i projektet och behöver ditt stöd för att få det i hamn. Även här siktar vi på att ha allt klart för invigning till Israelresan.


Hjälp utsatta judar i Ukraina

Antisemitismen har i många år varit utbredd och närmast accepterad i Ukraina. Den finns överallt i samhället, inom kyrkan och bland politiker. Det nazistiska partiet Svoboda har ca 10 % av mandaten i Ukrainas parlament, sitter i regeringen och sprider antisemitisk propaganda både verbalt och genom utgivning av "Mein Kampf" och "Sions Vises Protokoll". Enskilda judar, församlingar och synagogor attackeras ständigt.

I dag lever närmare 200 000 judar i Ukraina och vi ser inte att situationen kommer att ljusna framöver. Vi ser en ökad invandring till Israel från Ukraina och är säkra på att den kommer att fortsätta öka.

Med din gåva hjälper du judar i Ukraina att komma till säkerhet och en framtid i Israel!


Hedersplakett

Bidra med 25 000 kr eller mer till något av dessa projekt - då får du en personlig plakett!

Kanske vill du hedra någon anhörigs minne, eller ge en gåva med anledning av t ex din födelsedag eller bröllopsdag? Detta är ett utmärkt sätt att samtidigt göra något positivt för egen del och för utsatta judar i Israel.


Välkommen att stödja våra projekt!

Bankgiro 671-6609, Plusgiro 45 42 60-1

Du kan också donera via sms eller vår hemsida

www.israelinsamlingen.orgTextlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!