Till förstasidan

  Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodSuccé i Göteborg!


Dan Fibert, Ingrid Lomfors, Lars Adaktusson, Osnat och ambassadör Isaac Bachman.
En torsdagskväll i början av april samlades ett 60-tal personer på anrika "The Royal Bachelors Club" i Göteborg till en riktig festkväll i Förenade Israelinsamlingens tecken. Stämningen var på topp från början, inte minst efter att kvällen inletts med "Hatikva".

Den entusiastiske Dan Fibert ordnade en middag med god mat (torskrygg från västkusten), bra talare och fin underhållning. Hedersgäst var Israels Ambassadör Isaac Bachman med sin fru Osnat, som båda talade till de engagerade middagsgästerna om Israel i dag och vikten av Förenade Israelinsamlingens projekt i Israel. In i det sista var det osäkert om Ambassadörsparet skulle kunna närvara, p g a strejk inom Israels UD. Men kvällen före middagen fick vi klartecken!

Även Lars Adaktusson, välkänd journalist och programledare på SVT, var på plats och talade på ett personligt sätt om sitt engagemang för Israel. Ingrid Lomfors berättade om Barack Obamas besök i Stockholm under hösten och det unika kring det.

Dan Fibert själv talade om det självklara i att stå upp för Israel, landets betydelse för oss alla och berättade också personligt om människor han träffat och upplevelser han haft i Israel, med koppling till Förenade Israelinsamlingens arbete.

Gästerna njöt av härlig underhållning med Max Wulfson, Alexander Gorshkov och Amanda Elofsson.

Så blev också kvällens insamlingsresultat riktigt bra - närmare 300 000 kr kom in till Förenade Israelinsamlingens olika projekt i Israel! Stort tack till alla närvarande som bidrog till en höjdarkväll på alla sätt och vis, och särskilt till värden Dan Fibert som ordnade allt på ett så fint sätt.

Ulf Cahn
Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!