Till förstasidan

  Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodKöp en litografi
och gör en mitzva - en god gärning!Medelhavets frukter, 46 x 34 cm

Sameach, 35 x 42 cm


Lara Simonof föddes i Charkov, Ukraina 1967. Hon studerade vid Charkov School of Fine Arts och Sankt Petersburgs Academy of Fine Arts innan hon flydde till Sverige 1990. Hon har haft utställningar i Ukraina, Ryssland och Sverige och har tilldelats Grand Prix vid World Fair of Tokyo 1979, liksom vid Paris Biennalen 1982.

Lara Simonofs konst för tankarna till såväl holländskt 1600-talsmåleri, som ottomanskt, dekorativt, måleri. De graciösa linjerna i tavlorna påminner om de snurrande vinstockar som ses som evighetssymboler i persiska och indiska mattor och porslin. Hennes tavlor svämmar över av frukt och blommor, och kvinnorna i dem är fantastiska varelser, lika ofta klädda i renässansdräkt som i orientalisk klädnad.

Lara Simonof om sin konst:
"Jag inspireras av Medelhavets varma vindar, Nordafrikas öken och Mellanösterns kultur och klimat. Symboler är viktiga för mig, liksom sagor. Mina kvinnor är vackra och starka - de berättar sagorna för oss."


Lara har skänkt tio ex vardera av två olika litografier till Förenade Israelinsamlingen. Du har alltså nu möjlighet att slå två flugor i en smäll - köpa vacker konst och hjälpa utsatta människor i Israel.

Priset är 800 kr per litografi och hela summan tillfaller alltså Förenade Israelinsamlingens arbete.

Beställer gör du genom att betala 800 kr till pg 45 42 60-1 eller bg 671-6609, ange vilken litografi du vill köpa. Kan du inte hämta den på vårt kontor och vill att vi skickar den till dig får du lägga till 75 kr i pack och porto.

Vill du vara säker på att just din litografi finns kvar - ring eller mejla först. Vi nås på tel 08-667 67 70 samt info@israelinsamlingen.org.

Slutligen - stort tack till Lara för din generositet!Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!