Till förstasidan

  Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodAktuella projekt

Under årets Israelresa inviger vi fyra olika projekt, helt finansierade av oss givare i Sverige. Det handlar om projekt över hela landet, från Beersheva i söder till Tel Hai längst i norr, och för såväl barn som ungdomar och äldre.

Tack till alla er som bidragit till att dessa projekt, som hjälper tusentals israeler till bättre liv, har blivit verklighet!

Nu går vi vidare med nya projekt, för barn och äldre.


Utsatta barn

Förenade Israelinsamlingen har varit engagerat i barnbyn Neve Michael i snart 15 år, och i Afula Ilit i fem år. Våra givare har kunnat ge de ca 350 barnen i dessa barnbyar helt nya förutsättningar att få en bra tid i barnbyn, och bra förutsättningar för ett bra vuxenliv.

Vi fortsätter att arbeta i dessa byar men nu går vi dessutom vidare med nästa barnby, i Karmiel i Galiléen. Denna barnby har enorma behov av renoveringar, de hus som de ca 250 barnen bor i med sina nya "föräldrar" är oerhört nergångna efter ca 40 års slitage.

Vi har tagit på oss att renovera ett av bostadshusen och hoppas att du vill ta del i detta viktiga projekt. Öronmärk din gåva "barnbyn, Karmiel" så kommer pengarna rätt. Vi har en bra grundplåt till projektet men stora summor saknas fortfarande. Renovering påbörjas under hösten och beräknas ta ca sex månader.


Utsatta äldre

Vi inviger ännu ett äldreboende, renoverat av oss i Sverige, i Beersheva i oktober. Nu vill vi satsa på renovering av nästa boende. Behoven är enorma. Israel har hundratusentals fattiga äldre invånare, främst invandrare från f d Sovjet som kommit till Israel utan några som helst tillgångar och med enbart en låg pension. Ofta har de upplevelser från Förintelsen bakom sig, och behöver därför särskild omsorg i sitt nya hemland.

Även har har vi en grundplåt från generösa givare, men för att få ett nytt projekt i hamn krävs mer engagemang och gåvor. Vi ber dig därför att tänka på dessa äldre som verkligen behöver ett tryggt boende på sin ålderdom. Öronmärk din gåva "utsatta äldre" så ser vi till att förvalta gåvan på bästa sätt.


Hedersplaketter

Kanske fyller du jämnt, kanske har du förlorat någon nära anhörig och vill hedra minnet? Bidrar du med en gåva på minst 25 000 kr har du möjlighet att få en personlig hedersplakett vid något av dessa projekt. För mer information, kontakta Ulf Cahn på tel 08-667 67 70 eller e-post ulf.cahn@israelinsamlingen.org.


Jubileumsdiplom

I år fyller Israel 65 år och vi har därför tagit fram ett särskilt Jubileumsdiplom. Bidrar du med en gåva på 5 000 kr eller mer till Jubileumsinsamlingen får du detta särskilda diplom.

Välkommen med din generösa gåva till förmån för våra olika projekt i Israel!
Bankgiro 671-6609 - Plusgiro 45 42 60-1Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!