Till förstasidan

  Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodNotiser

Jennifer Cohn tog studenten i början av juni och valde att göra något annorlunda av sin stora dag. När hon bjöd in till mottagning i hemmet skrev hon att hon avstod från presenter för egen del. I stället önskade hon att familj, annan släkt och de många vännerna tänkte på barnen i Neve Michael. På så sätt kom det in hela 10 000 kr till glädje för barnen i barnbyn!

Låt oss hoppas att många går i Jennifers fotspår. De flesta av oss har allt vi behöver, och ofta mer än så. Det är en god tanke och handling att då avstå för egen del, för att hjälpa dem som behöver det bättre.

Slutligen, Jennifer: lycka till i framtiden!


Ska du studera i Israel?

Sök resestipendium hos Förenade Israelinsamlingen! Planerar du att studera i Israel under hösten eller vintern? Har du slutat gymnasiet något av de senaste åren? Reser du på ett MASA-program? I så fall har du möjlighet att söka resestipendium hos Förenade Israelinsamlingen

En av våra givare vill stödja judisk ungdom i Sverige som åker på utbildningsprogram i Israel inom ramen för MASA och vi utlyser därför resestipendium till Anna och Carl Hirschs minne.

Det finns ingen särskild ansökningsblankett. Skicka din ansökan till oss per mejl eller brev senast den 15 oktober 2013. Ansökan ska innehålla relevant information om dig själv och det program i Israel du studerar på eller avser att studera på. För mer information, kontakta Ulf Cahn på tel. 08-667 67 70 eller ulf.cahn@israelinsamlingen.org.Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!