Till förstasidan

  Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodUtmärkelse till Franz Cohn


Foto David Cohn
Förenade Israelinsamlingen har de senaste sex åren, tack vare generösa givare, kunnat investera stora summor i Tel Hai College. Vi började med ett laboratorium för näringslära, gick vidare med totalrenovering av centret för ungdomar med inlärningsproblem, och nu i oktober invigs det nya biblioteket, där vi i Sverige kunnat hjälpa till. Parallellt med detta har också många ungdomar fått studiestipendier.

En av de aktiva i detta engagemang är vår hedersordförande Franz Cohn. Tel Hai College valde därför i år att ge Franz en speciell utmärkelse, Tel Hai College Dignitary Award. Franz kunde tyvärr inte närvara vid utdelningen på deras årsmöte i slutet av maj, men skickade ett tal för uppläsning.

I talet understryker Franz bl a samarbetet med alla engagerade medarbetare och givare här i Sverige, men främst den vikt vi ska lägga på Israels ungdom, som ju är landets framtid. Vi tror på utbildning, forskning och utveckling, och vi inom Förenade Israelinsamlingen i Sverige är stolta om vi kan hjälpa till med detta.

Ett stort Mazal Tov, grattis, till Franz för hans arbete och till Tel Hai College för ett utmärkt val av prismottagare.

Ulf CahnTextlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!