Till förstasidan   Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodAktuella projekt
- din gåva behövs!

Förenade Israelinsamlingens givare bidrar till att utveckla Israel och hjälpa de mest utsatta israelerna till en bättre framtid. Behoven är fortsatt stora och just nu behöver vi din hjälp med dessa projekt.

Utsatta barn
Du känner säkert till barnbyn Neve Michael och kanske även Afula Ilit. Våra svenska givare har gjort oerhört mycket för att de hjälpa de ca 340 barnen i dessa byar. Nu har vi tagit oss an ännu en by, i Karmiel uppe i norra Israel, med ca 250 barn. De flesta byggnader är väldigt gamla och nergångna, inget har gjorts på länge. Behoven är väldigt stora och vi samlar nu in medel för att renovera ett av bostadshusen i byn.

Utsatta äldre
Många givare har engagerat sig för de fattiga äldre israelerna. Vi talar då om de mest utsatta, överlevande efter Förintelsen som kommer till Israel på sin ålderdom utan trygghet och stöd. Vi vill tacka alla som bidragit generöst, så att vi nu blivit klara med renoveringen av ett äldreboende för just dessa judar i Beersheva. Vi besöker och inviger officiellt under höstens Israelresa - nu börjar vi insamlingen för att renovera ännu ett sådant boende!

Invandringen från Etiopien
Nu återstår bara några tusen judar i Etiopien, de ska komma till Israel under det kommande året. Takten beror på två saker: hur snabbt Israel kan hitta boenden åt dem i Israel, och hur snabbt man kan integrera dem i det israeliska samhället. I bägge fallen handlar det om resurser, så din hjälp är avgörande för israelernas framgång.

Möjlighet till hedersplakett!

Bidrar du till att hjälpa oss i arbetet med de utsatta barnen och de äldre, med en gåva på 25 000 kr eller mer, får du en särskild personlig hedersplakett. För mer information, kontakta oss på tel 08-667 67 70 eller e-post info@israelinsamlingen.org.

Möjlighet till Jubileumsdiplom!

I år fyller Israel 65 år. Bidrar du med en gåva på 5 000 kr eller mer till vår Jubileumsinsamling får du ett särskilt Jubileumsdiplom (se även här).Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!