Till förstasidan   Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodVi minns…

Sven-Olof och Anita Larsson tillhör de varmaste kristna Israelvänner jag har träffat. Jag lärde känna dem 2008, i samband med att de följde med på vår årliga höstresa till Israel. Sven-Olof och Anita var vana Israelresenärer, men de kände - efter att i många år ha följt vårt arbete i Israel och även bidragit till det - att de ville se projekten och göra en annorlunda resa.

Men det fanns ytterligare ett viktigt skäl. De hade lärt känna en judisk kvinna i Stockholm, överlevande efter Förintelsen, som aldrig varit i Israel. De ville hjälpa henne att åtminstone en gång i livet komma till Israel, och denna resa var perfekt för henne.

Sven-Olof och Anita var i Israel 39 gånger! De siktade på fler, men när Sven-Olof fick veta att han var obotligt sjuk fick planerna skrinläggas. Han tillbringade sin sista tid i hemmet, med Anita och söner samt barnbarn vid sin sida, och somnade stilla in den 30 mars.

Familjen beslöt att avstå från blommor och andra sätt att hedra Sven-Olofs minne, man uppmanade i stället vänner och bekanta att tänka på barnen i Neve Michael. Och det har vännerna verkligen gjort, för vad sägs om drygt 38 000 kr till förmån för barnen?!

Sven-Olof lever vidare i ljust minne, hos sin Anita, barn, barnbarn, många vänner och bekanta - och hos barnen i Neve Michael.

Ulf CahnTextlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!