Till förstasidan   Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodJubileumsdiplom!

Det har nog inte undgått dig att Israel fyller 65 år i år!

Förenade Israelinsamlingens givare har bidragit till att utveckla den judiska staten på ett fantastiskt sätt. Vi har alla stor anledning att vara stolta över både Israel och det vi alla kunnat göra för att stödja landet.

Nu har du chansen att få ett särskilt framtaget Jubileumsdiplom! Bidrar du med en gåva på 5 000 kr eller mer får du ett diplom i ditt namn skickat till dig. Du kan stödja det eller de ändamål du föredrar, det viktiga är att vi får ditt namn och adress, och att gåvan har inkommit till oss senast den 28 juni.

Använd bg 671-6609 eller pg 45 42 60-1, ange "Jubileum" som referens.

Välkommen med din gåva!


Nu flyttar vi!

Förenade Israelinsamlingen/Keren Hayesod flyttar vårt kontor lokaler. Från och med mitten av maj finns vi på Nybrogatan 21.

Vill du besöka oss? Slå en signal först - du når oss på 08-667 6770.


Konst uppåt väggarna

I förra numret av Menorah kunde du läsa att den välkända konstnären Madeleine Pyk skänkt en mapp med fem litografier till Förenade Israelinsamlingen, för försäljning till högstbjudande. Minimipriset var 15 000 kronor, det pris man får betala hos galleristen.

Vi är mycket glada att kunna meddela att mappen såldes för 20 000 kronor, till en köpare som önskar vara anonym. Pengarna går oavkortat till våra ändamål i Israel.

Stort tack till Madeleine Pyk för din gåva, och till den anonyme köparen som får vackra tavlor att hänga på väggen och dessutom bidrar till att hjälpa utsatta människor i Israel!


Att bli Bar och Bat Mitzva i Neve Michael

Att bli religiöst mogen i judisk tradition - Bar Mitzva för killar och Bat Mitzva för tjejer - är en stor och viktig sak i judiskt liv. Det är att komma en bit på vägen i sin judiska utbildning och med sin judiska identitet.

De flesta av oss har föräldrar, annan släkt och vänner som samlas kring oss när den dagen kommer. Men så är det inte för barnen i Neve Michael. Barnbyn hjälper barnen så att de får utbildning, en Sidur (judisk bönbok), en fin ceremoni, nya kläder och en liten fest - men allt detta kostar förstås en slant.

Vi i Sverige vill gärna hjälpa till och ber därför om ditt stöd. För 1 500 kr får ett barn chansen att göra något speciellt av sin 12-årsdag (tjejer) och 13-årsdag (killar). Det är en god investering i ett barn som får uppleva det alla andra judiska barn får - att stärka sin judiska identitet, få djupare kunskaper, och att få stå i centrum åtminstone en dag.

Varför inte bidra med 3 000 kr och hjälpa en kille och en tjej? Ge din gåva till bg 671-6609 eller pg 45 42 60-1, märk talongen "Bar/Bat Mitzva, Neve Michael".Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!