Till förstasidan   Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodDet här är Förenade Israelinsamlingen
- Keren Hayesod

Keren Hayesod är en humanitär insamlingsorganisation. I Sverige heter vi Förenade Israelinsamlingen. Vi har två mål med vår verksamhet; dels att stödja Jewish Agencys allmänna arbete med invandring och integration i Israel, dels att arbeta för speciella projekt till förmån för barn, ungdomar, handikappade och äldre.

Våra donatorer har bl a byggt äldreboenden, dagcenter för äldre och handikappade, vårdhem för äldre, en tandklinik och donerat handikappfordon. I drygt tio år har vi hjälpt barnbyn Neve Michael, i närheten av Netanya, där barn med problematiska hemförhållanden kan få en lugn uppväxt. Ännu en barnby, i Afula Ilit i Galileen, tillhör våra nyare projekt. Tel Hai College, som specialiserat sig på ungdomar med inlärningsproblem, är ett annat av våra projekt. Western Galilee College i Akko har utvecklats till ett modernt kunskapscenter i norra Israel.

Vår verksamhet leds av en styrelse vald av givarna vid årsmötet. Kansliet ligger i Stockholm och leds av en generalsekreterare. Menorah är föreningens tidning och har som syfte att sprida information om föreningens olika projekt och om Israel.

För mer informationt, se www.israelinsamlingen.org eller kontakta oss på tel 08-667 67 70 eller e-post info@israelinsamlingen.org.Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!