Till förstasidan   Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodAtt testamentera till Israel

Att testamentera till Förenade Israelinsamlingen/Keren Hayesod är ett generöst och tryggt sätt att föra vidare Din livsgärning på. Du blir på detta sätt del i Israels framtid.

Vi har många års erfarenhet, långsiktighet och goda relationer, som garanterar att Din vilja blir verklighet på bästa sätt.

Samtliga medel vi mottar genom arv och testamenten går enbart och oavkortat till ändamål i Israel. Du kan själv välja vilket eller vilka av våra ändamål i Israel som Du föredrar.

Enbart under de 10-15 senaste åren har följande projekt blivit verklighet, tack vare generösa arv/testamenten och andra större donationer:

Gör som många andra – bli en del av vårt framgångsrika arbete i Israel!Barnbyarna Neve Michael och Afula Ilit
Byarna tar hand om 340 barn som omhändertagits av sociala myndigheter. Vi har renoverat och byggt ut en skola, tre bostadshus, ett nytt kriscenter för tonårstjejer, renoverat ett annat kriscenter och en matsal, byggt en ny lekplats, totalrenoverat en gymnastiksal och två hus för fritidsaktiviteter.

Utsatta äldre
Många invandrare äldre har det svårt i Israel, utan tillgångar och med låga pensioner. De förtjänar en trygg ålderdom i sitt nya hemland. Tre dagcenter, tre äldreboenden och ett vårdhem för dementa har totalrenoverats och byggts ut tack vare svenska donationer.

Andra projekt
Öronmärkta donationer har mottagits för bl a utbyggnad av ett dagcenter för handikappade, ett center för etiopiska judar och ett vattenforskningsprojekt. I Tel Hai College har donationer finansierat ett nytt laboratorium, ett renoverat center för ungdomar med inlärningsproblem samt utbyggnad av ett nytt bibliotek.

Mycket har gjorts – men mycket återstår att göra!
Nu engagerar vi oss i en tredje barnby, i Karmiel (Galiléen), där behoven är enorma. Byns ca 230 barn lever i en miljö och i byggnader som är oerhört nergångna och slitna. Här vill vi göra skillnad för barnen.

Var fjärde äldre israel lever under existensminimum, så behoven av bl a trygga boenden är enorma. Snart är ett äldreboende färdigbyggt, vi vill ta på oss ett nytt projekt för att hjälpa fler äldre i Israel.

Kontakta Ulf Cahn per tel 08-667 67 70 eller e-post ulf.cahn@israelinsamlingen.org eller adress Box 5053, 102 42 Stockholm. Vi utlovar givetvis full diskretion och kan också erbjuda gratis juridisk rådgivning genom erfarna advokater i Sverige, Israel och andra länder.Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!