Till förstasidan   Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren Hayesod2013 blir fantastiskt

Jag känner bubblande entusiasm inför det arbete vi bedriver och har framför oss. Det är så mycket som är inspirerande i arbetet, så mycket som är på gång, människor och projekt i Israel att samarbeta med, engagerade givare och ideella över hela Sverige som gör generösa och oegennyttiga insatser - en otroligt härlig känsla!

Jag vill därför först tacka alla er som är engagerade på något sätt, som gör att vi kan förbättra livet för så många nyinvandrade och andra utsatta israeler. En del av er vet redan om det, men till er andra säger jag: ni har ingen aning om hur mycket ni och era insatser betyder på plats.

Under 2013 utvecklas vårt arbete vidare, på många sätt:

Vi startar arbetet med en ny barnby i Israel, in Karmiel uppe i Galiléen. Det är en by med enormt eftersatta behov och vårt första projekt där är att totalrenovera ett av bostadshusen i byn. Renoveringen startar nu i vår.

Äldreboendet för utsatta äldre i Beersheva, för främst överlevande efter Förintelsen, som vi finansierat totalrenovering av, står snart klart och vi kan inviga det under höstens Israelresa.

Projektet för hjälp till barn i riskzonen i den lilla utvecklingsstaden Ofakim, några mil väster om Beersheva, går in i den mest intensiva fasen nu under våren. Renoveringen av det hus där man ska ha aktiviteter för barnen sätter i gång.

Vi fortsätter samtidigt att stödja barnbyarna Neve Michael och Afula Ilit på olika sätt: hjälp till hjälplärare och terapi åt barnen, trasig air condition ersätts med ny, gamla elsystem moderniseras, och mycket mer.

Vår hemsida www.israelinsamlingen.org kommer att moderniseras, framför allt så att du på ett enkelt sätt ska kunna ge gåvor genom hemsidan - vare sig det handlar om att starta månadsgivande, ge en engångsgåva, hyllning inför födelsedag eller minnesgåva. Detta blir klart i början av maj.

Vi laddar förstås för höstens Israelresa den 9-16 oktober! Resan är ett oslagbart sätt att se hur dina gåvor används för att hjälpa utsatta israeler - kanske är det egentligen det enda sättet att förstå vilken skillnad vi gör.

Välkommen till Förenade Israelinsamlingen/Keren Hayesods verksamhet under 2013! Vi fortsätter att stå vid Israels sida, som vi gjort sedan 1920.
Ulf Cahn
Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!