Till förstasidan   Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodLev vidare i Israel!

Att testamentera till Förenade Israelinsamlingen/ Keren Hayesod är ett generöst och tryggt sätt att föra vidare Din livsgärning på.

Barnbyarna Neve Michael och Afula Ilit
Byarna tar hand om 340 barn som omhändertagits av sociala myndigheter. Generösa gåvor har finansierat renovering och utbyggnad av en skola, två familjeenheter, ett nytt kriscenter för tonårstjejer, en ny lekplats samt två hus för fritidsaktiviteter. Inom kort påbörjas renovering av ett boende för pojkar och en gymnastiksal – men mycket återstår att göra!

Utsatta äldre
Många äldre har det svårt i dagens Israel, de kommer utan tillhörigheter och tillgångar till landet och förtjänar en trygg ålderdom. Gåvor har finansierat flera dagcentra för äldre, flera äldreboenden och ett vårdhem för dementa. Totalrenovering av ytterligare ett äldreboende i Beersheva påbörjas snart – men mycket återstår att göra!

Andra projekt
Ett dagcenter för handikappade i Beersheva, ett center för etiopiska judar i Kfar Saba, ett nytt laboratorium och renoverat center för ungdomar med inlärningsproblem vid Tel Hai College, exemplen på andra projekt är många.

Allt detta har finansierats av svenska donationer under de senaste 10 – 15 åren!

Gör som många andra – ta aktiv del och var med om att skapa Israels framtid! Många års erfarenhet, långsiktighet och goda relationer garanterar att Din vilja blir verklighet på bästa sätt.

Samtliga medel vi mottar genom arv och testamenten går oavkortat till ändamål i Israel. Vi är helt skattebefriade i Sverige och i Israel och inga medel går till andra ändamål.

Vill Du vara en del i det framgångsrika arbetet i Israel?

Kontakta Ulf Cahn per tel 08-667 67 70 eller e-post ulf.cahn@israelinsamlingen.org eller adress Förenade Israelinsamlingen, Box 5053, 102 42 Stockholm.

Vi utlovar givetvis full diskretion och kan också erbjuda gratis juridisk rådgivning genom erfarna advokater i både Sverige, Israel och andra länder.Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!