Till förstasidan   Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodTvå Israelresor under våren!

Vår årliga höstresa till Israel med Förenade Israelinsamlingen blev fulltecknad så tidigt, och vi hade fler deltagare än någonsin tidigare, och därför fick vi en idé: varför inte försöka ha en resa även under våren? Vi resonerade vidare och landade i idén med två resor, med lite olika inriktning. Hör av dig senast den 15 januari med din intresseanmälan!


Resa med affärsinriktning

Detta är en annorlunda resa med affärsinriktning. Vi har vår bas i Tel Aviv. Vi lyssnar till talare från israeliskt näringsliv (IT, telekom, medicin och bioteknik) och gör intressanta företagsbesök och lär oss hur man i Israel ser på tekniskt och socialt entreprenörskap. Detta kombineras med föredrag om det politiska läget och säkerhetsläget i Israel och Mellanöstern, besök i några av de svenska projekten, vanlig turism och ledig tid.

Resan leds av vår ordförande Michael Cohn och vi flyger direkt från Stockholm till Tel Aviv. Preliminärt pris är 14 900 kronor per person i dubbelrum (3 500 kronor i enkelrumstillägg). Då ingår flyg, hotell, transfers och buss i Israel, guide och flera luncher och middagar.

Detta är en annorlunda resa för dig som är intresserad av det nya Israel, med kombinationen av entreprenörskap och socialt arbete i landet!

Detta är ett samarrangemang mellan Förenade Israelinsamlingen och Handelskammaren Sverige-Israel


Traditionell resa

Detta är mer en "traditionell" Israelresa med Förenade Israelinsamlingen, och du kan läsa mycket om den senaste resan på annan plats i denna tidning. Denna är ändå något annorlunda.

Den är lik våra vanliga höstresor på så sätt att vi besöker våra projekt runt om i landet, och kombinerar det med turism och andra intressanta besök. Men denna gång har vi ett något lägre tempo på resan än vi brukar. Det innebär att vi inte kommer att besöka lika många av våra projekt som vi brukar, utan färre men i gengäld ha lite längre tid på varje besök.

Den 8 maj är Jerusalemdagen, och det första vi gör när vi anländer till Israel är förstås att åka just till Jerusalem för att vara med denna speciella dag. Vi besöker förstås barnbyn Neve Michael, ett av våra äldreprojekt och andra intressanta projekt med koppling till oss i Sverige.

Vi flyger med Norwegian direkt från Stockholm till Tel Aviv. Preliminärt pris är 12 400 kronor per person i dubbelrum (2 900 kronor i enkelrumstillägg). Flyg, hotell, transfers och buss i Israel, vår svensktalande guide Eva Yaron och flera luncher och middagar ingår.

För mer information om resorna och program, skicka din intresseanmälan till info@israelinsamlingen.org eller ring 08-667 67 70 för mer information. Vi behöver höra av dig senast den 15 januari.Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!