Till förstasidan   Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodBirgit Blideman hedrad

Birgit Blideman
2012 har av Keren Hayesod i Israel utsetts till "Volontärernas år". Man vill sätta de ideella krafterna i fokus och särskilt uppmärksamma deras viktiga insatser för att arbetet ska vara den succé som det är.

Vi på Förenade Israelinsamlingen/Keren Hayesod tänkte omedelbart på Birgit Blideman, som i många år varit så värdefull för vårt insamlingsarbete och därmed för Israels utveckling. Birgit är fortfarande ett energiknippe utan dess like och vi hoppas denna styrka ska finnas kvar i många år.

Vi ville visa vår uppskattning för Birgit på ett passande sätt, och vid en ceremoni hemma hos Israels Ambassadör Benny Dagan den 9 februari överlämnades ett särskilt hedersdiplom. Vår ordförande Michael Cohn sade några personliga ord till Birgit och överlämnade diplomet, som är undertecknat av Keren Hayesods världsordförande Eliezer Sandberg, Michael Cohn och Ulf Cahn.


Att vår hedersordförande Franz T Cohn har många vänner visste vi. Men att så många, och så generöst, skulle bidra till insamlingen när han fyllde 85 år, det var överväldigande.

Vid pressläggning hade cirka 45 000 kronor kommit in, och pengarna går enligt Franz önskan till barnbyarna Neve Michael och Afula Ilit. Pengarna gör stor nytta. De räcker exempelvis till terapi åt tre barn, eller hjälplärare åt sex barn, under ett år i Neve Michael.

Stort tack till Franz för att du valde att göra en insamling till din födelsedag, och till alla vänner som både gläder Franz och hjälper utsatta barn på samma gång.

Ulf Cahn

Tack!
Jag vill tacka alla vänner som hedrat mig på min 85-årsdag genom en gåva till barnen i barnbyarna Neve Michael och Afula Ilit som Förenade Israelinsamlingen i Sverige har tagit under sitt beskydd. Det känns underbart att kunna hjälpa dessa barn att växa upp i en harmonisk miljö.
Franz T.Cohn


Årsmöte

Du som är givare är välkommen till Förenade Israelinsamlingen/ Keren Hayesods årsmöte, som i år äger rum måndagen den 4 juni. Kontakta oss för mer information om tid och plats samt program.


Youth Futures

I marsnumret av Menorah skrev vi om det fantastiska projektet Youth Futures. Barn som bor i utsatta sociala miljöer och riskerar att hamna snett i tillvaron, får hjälp av idealistiska vuxna mentorer. Barnen får hjälp med läxläsning, att ha vettig fritidssysselsättning, att komma bort från dåliga miljöer etc.

Projektet betyder oerhört mycket för barnen, deras familjer och hela det israeliska samhället, men det saknas pengar. Vi vill gärna hjälpa till och därför ber vi nu om din hjälp!

I den lilla utvecklingsstaden Ofakim, två mil väster om Beersheva, finns 88 barn som är en del av projektet. Just nu finns det bara pengar nog för att hjälpa 28 av barnen. Kostnaden för att hjälpa ett barn under ett år är ca 5 000 kronor. Det kan kännas som mycket pengar att ge i bidrag, men värdet för barnen, deras familjer och mentorerna kan inte nog understrykas. Ge gärna även en mindre summa, är vi många som går ihop kan vi också hjälpa många.

Vill du veta mer, ring eller mejla oss på Förenade Israelinsamlingen på tel 08-667 67 70 eller info@israelinsamlingen.org.

Din gåva är välkommen till pg 45 42 60-1 eller bg 671-6609, märk talongen "Youth Futures".


Förenade Israelinsamlingen på Facebook!

Det gäller att följa med sin tid…

Nu finns vi också på Facebook, hitta oss under namnet Förenade Israelinsamlingen/Keren Hayesod. Gilla oss, och du får snabbt och enkelt ny information från vår verksamhet och våra projekt i Israel.

Menorah finns också på Facebook, hitta den under namnet Menorah Sverige, där lägger vi bland annat ut artiklar ur tidningen.

Tillsammans med vår hemsida www.israelinsamlingen.org, Menorah och andra utskick hoppas vi kommunikationen ska bli ännu bättre. Hör gärna av er med synpunkter!


Sara, 80, gav en gåva på 400 000 kr. Hon får 6,8 % fast ränta varje år, livet ut. Det kan du också få.

För mer information om Fondprogrammet, kontakta Ulf Cahn på Förenade Israelinsamlingen, tel 08-667 67 70 eller e-post ulf.cahn@israelinsamlingen.org.
Full integritet garanteras.Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!