Till förstasidan   Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodDin hjälp behövs för utsatta barn och äldre i Israel!
Nya projekt att stödja

Förenade Israelinsamlingen samlar just nu in pengar till tre olika projekt i Israel. Vi behöver din hjälp!

Barnbyn Neve Michael
Som trogen Menorah-läsare vet du säkert att Neve Michael tillhör våra mest spännande och intressanta projekt. Efter att ha renoverat och byggt ett flertal olika byggnader i byn har vi nu åtagit oss att renovera huset där gymnastiksalen ligger och även andra aktiviteter äger rum.

Byggnaden är fukt- och mögelangripen och utdömd av myndigheterna. Den måste totalrenoveras för att kunna användas och vi behöver din hjälp för att kunna göra detta! Renoveringen kostar drygt 2 miljoner kronor och vi saknar fortfarande en del av detta. Alla bidrag är välkomna och behövliga. Bidrar du med minst 25 000 kronor har du möjlighet att få en plakett i byggnaden, i ditt eller någon anhörigs namn.

Barnbyn Afula Ilit
Denna barnby är mindre än Neve Michael men bygger på samma principer. Barnen bor i familjeenheter med vuxna "föräldrar" som blir deras förebilder. Våra givare har bidragit till att renovera byns lekplats, kök, sportplan och flera byggnader. Nu är det ett bostadshus för tonåringar som måste renoveras och det handlar om en investering på cirka 2 miljoner kronor.

Renoveringen är beslutad och påbörjad men även här saknar vi en del medel för att ha hela projektet finansierat. Vi hoppas på din generositet, och precis som i Neve Michael har du möjlighet till en plakett vid en gåva på minst 25 000 kronor.

Amigourprojekt för äldre
Drygt 200 000 äldre i Israel är överlevande efter Förintelsen och många av dem har kommit till Israel från f d Sovjet under de senaste decennierna. De kom utan pensioner eller tillgångar, med sina svåra erfarenheter i bagaget, och klarar inte sin trygghet på ålderdomen på egen hand.

Amigour är en organisation som specialiserar sig på att hjälpa dessa äldre. Man bygger om byggnader, ofta gamla absorptionscenter, till lägenheter åt de äldre. Där kan de få den omsorg, trygghet och service de behöver, till en låg hyra de har råd med.

Vi i Sverige har tidigare med stor framgång renoverat tre andra liknande byggnader. Nu har vi tagit på oss att renovera ännu ett sådant boende, i Beersheva. Projektet kostar ca 3,3 miljoner kronor och det finns 127 lägenheter i huset, vilket blir ca 25 000 kronor per lägenhet. Vi har ännu inte alla medel som behövs, så du kan göra en god insats. Bidrar du med kostnaden för minst en lägenhet får du en plakett i byggnaden.

Vi vill betona att detta är helt svenska projekt, renoveringarna är beroende av att vi ställer upp generöst för att hjälpa barnen och de äldre!

Vill du ha de fullständiga underlagen för projekten eller mer information, kontakta Ulf Cahn på tel 08-667 67 70 eller e-post ulf.cahn@israelinsamlingen.org.Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!