Till förstasidan   Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodGrattis Elisabeth!

Elisabeth Citrom sitter i Förenade Israelinsamlingens styrelse och även i det internationella ledarskapet, Board of Trustees. Få har mer erfarenheter av de goda ändamål våra insamlade medel används till, både personligen och genom sin nära anknytning till Israel.

Det var en överraskning för Elisabeth att vänner och bekanta gjorde en insamling för att gratulera henne på födelsedagen i början av oktober. Kanske var den summa som kom in ännu mer förvånande: drygt 20 000 kronor blev det, och Elisabeth valde att rikta denna summa till barnen i barnbyn Afula Ilit.

Hon riktar ett varmt tack till alla dem som valde att gratulera henne på detta sätt. Och vi på Förenade Israelinsamlingen tackar för den generositet som hjälper barnen till bättre liv.


Efterlysning!

Det har nu gått 66 år sedan Andra Världskriget tog slut och det finns inte så många kvar som orkar och kan vittna om vad de upplevde. Föreningen Förintelsens Överlevande i Sverige söker dig som inte tidigare har berättat om din tid och som, inför en liten kamera, orkar svara på frågor och fritt berätta vad som hände under Förintelsen.

Avsikten med dessa intervjuer är att kvarlämna så många berättelser som bara möjligt till eftervärlden. "Den som inte påminns om begångna misstag är dömd att upprepa dem…"

Är du en av dessa personer? Kontakta Harry Pommert på 08-64 005 99 eller genom att skriva ett kort brev till: FFÖ Box 120 91 102 34 Stockholm med uppgifter om hur vi når dig. Du kan även maila till ffo@ffo.nu.


Grattis Mala!

Mala Freund har ett stort hjärta för det judiska och Israel. Ett par av hennes barnbarn har besökt barnbyn Neve Michael, ett av dem även varit volontär under en tid. När Mala skulle fylla 85 år var det därför naturligt att avstå från presenter och i stället tacksamt ta emot gåvor till barnen i barnbyn.

Malas vänner bidrog på ett mycket generöst sätt och totalt kom det in närmare 12 000 kronor till barnen i Neve Michael. De pengarna gör stor nytta för barnen. Vi tackar dig Mala och önskar dig allt gott framöver. Mazel Tov!


Grattis Britta!

Britta Fibert fyllde 90 år den 19 oktober. Hon har i många år varit aktiv inom Judiska församlingen i Göteborg, liksom i Förenade Israelinsamlingen.

Hon är fortfarande aktiv, men nu på annat sätt. Hon spelar bridge en eller ett par gånger i veckan, löser dagligen korsord och slukar böcker. Kanske är det därför hon är så pigg och snabb i tanken?

När hon fyllde år avstod hon från presenter och valde att uppmana familj, släkt och vänner att i stället ge en gåva till Förenade Israelinsamlingen eller Wizo, två organisationer som ligger henne varmt om hjärtat.

Vi inom Förenade Israelinsamlingen tackar för detta initiativ som gav närmare 10 000 kronor till vårt arbete.


Börja med autogiro!

Om du inte redan gjort det, börja ge via autogiro! Det är ett enkelt, effektivt och tryggt sätt att stödja våra ändamål på, och allt fler väljer att börja med autogiro. Givetvis väljer du både belopp och ändamål själv.

Kontakta oss på tel 08-667 67 70 eller info@israelinsamlingen.org så skickar vi en blankett.

Eller gå in på www.autogiro.se, skriv ”Israel” i sökrutan så hittar du oss. Därefter kan du välja att antingen skaffa autogiro via din internetbank eller fylla i en anmälningsblankett som du skriver ut och postar till oss. Tack för din gåva!
Ulf CahnTextlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!