Till förstasidan   Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodGrattis!      

Ungdomsbyn Ramat-Hadassah, där Förenade Israelinsamlingen tack vare en generös donation ska renovera matsalen, har vunnit årets utbildningspris från israeliska utbildningsdepartementet för sitt gedigna arbete inom ibland annat utbildning, hjälp till barn med speciella behov och samarbete mellan elever och lärare.


Ny Europachef

Keren Hayesod i Jerusalem har en ny Europachef vid namn Nati Metuki. Han har arbetat inom organisationen i åtta år och har som mål att stärka banden mellan den europeiska judenheten och landet Israel.

De som följer med på Förenade Israelinsamlingens resa i november kommer att få möjlighet att träffa honom personligen. Välkommen, säger Menorah.


Nu har äntligen Israels Ambassad flyttat in i sina nya lokaler i Stockholm, efter flera år i tillfälliga lokaler. Det gamla Skogsinstitutet, med anor från 1700-talet, har byggts om och anpassats för verksamheten och vi önskar Ambassadör Benny Dagan och hans personal lycka till. Förenade Israelinsamlingen besökte Ambassadör Dagan för att gratulera och överlämna en gåva, en tavla av konstnären Ferenc Flamm. Från vänster ser vi vice ordförande och kassör Alter Saks, ordförande Michael Cohn, Ambassadör Dagan, hedersordförande Franz T Cohn och generalsekreterare Ulf Cahn.


Menorah på Facebook

Du har väl inte missat att Menorah startat en sida på Facebook? Skriv in Menorah Sverige i vänsökaren och tryck "gilla" så kan du hålla kontakt med oss hela tiden.

På sidan publicerar vi löpande publicera artiklar och annat intressant. Som vän kan du även komma med tips och idéer om vad du vill att vi ska skriva om, med ris och ros.

Vill du dessutom hjälpa oss att få fler Facebookvänner trycker du "dela" längst ner på den vänstra delen av sidan.

Naturligtvis finns även moderorganisationen på Facebook. Den hittar du genom att söka Keren.Hayesod.UIA. Gilla även den och få än mer informationen om vad de gör i Israel och i världen.


Grattis Leon!

Den 16 juli fyllde Leon Kaplan i Göteborg 90 år. Leon är en stor vän av Förenade Israelinsamlingens arbete, och kanske särskilt till barnbyn Neve Michael. Valet var därför inte särskilt svårt. Han uppmanade sin släkt, familj och vänner att inte ge honom presenter på födelsedagen, utan i stället ge en gåva till barnbyn.

Resultatet blev fantastiskt! Det kom in drygt 16 000 kronor, pengar som nu kommer barnen i Neve Michael till godo. Pengarna kommer att användas till hjälplärare och terapi åt de mest utsatta barnen.

Vi riktar ett stort tack till dig, Leon. Och grattis i efterskott!


Grattis Dita & Daniel!

Den 10 juli gifte sig Dita och Daniel Långsten. De tog det ovanliga beslutet att inte önska sig några bröllopspresenter för egen del, utan att barnen i Neve Michael skulle få glädje av deras giftermål.

Ditas och Daniels gäster bidrog på ett mycket generöst sätt, de gav närmare 10 000 kronor som nu gör barnens liv lite lättare.

Vi önskar Dita och Daniel ett långt och lyckligt äktenskap och tackar för att ni valde att göra på detta sätt.Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!