Till förstasidan   Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodÅrsmöte

Du som är givare är välkommen till Förenade Israelinsamlingen/Keren Hayesods årsmöte, som i år äger rum torsdagen den 26 maj. Kontakta oss för mer information om tid och plats samt program.


Borgmästaren i Kfar Saba beslöt att ära George och Elisabeth Citrom genom att plantera ett citrusträd på Tu Bishvat, trädens nyår, för deras stöd till staden.

Ceremonin bevistades av många ur den etiopiska församlingen som särskilt ville tacka dem för det stöd de givit den etiopiska befolkningen i Kfar Saba.


Aktieutdelning

Vill du veta ett enkelt och smart sätt att ge en gåva? Skänk din aktieutdelning! Förenade Israelinsamlingen/Keren Hayesod är nämligen befriad från samtliga kapitalskatter. Det betyder att om du överlåter en utdelning på t ex 1 000 kronor till oss, får vi behålla hela tusenlappen medan du själv bara skulle få behålla 700 kronor.

Det spelar ingen roll vilken bank du har eller var dina aktier förvaltas. Bara kontakta oss på tel 08-667 67 70 eller info@israelinsamlingen.org så berättar vi hur du gör.

16 procent fler!

19 310 personer valde Israel som sitt nya hemland under 2010, en ökning med 16 procent från 2009.

Tidigare år har många av de nya medborgarna kommit från bland annat forna Sovjetunionen, Etiopien och Argentina, nu pekar trenden mot att invandrarna består av unga människor, strax under 30, från USA, England, Belgien och Schweiz.

- Jag är övertygad om att en del av detta beror på de program och stöd vi erbjuder unga judar i världen, säger Natan Sharansky, ordförande för Jewish Agency.

Längtan efter att vara del av den judiska staten var den främsta anledningen till flytt av de tillfrågade från USA. Andra viktiga anledningar var den globala ekonomiska krisen och den ökade antisemitismen i världen.

Under 2010 kom judar från så vitt skilda länder som Venezuela, Malta, Japan, Rwanda, Kina, Peru, Monaco, Honduras, Australien, Tyskland, forna Sovjetunionen och Etiopien.

Börja med autogiro!

Om du inte redan gjort det, börja ge via autogiro! Det är ett enkelt, effektivt och tryggt sätt att stödja våra ändamål på, och allt fler väljer att börja med autogiro. Givetvis väljer du både belopp och ändamål själv.

Kontakta oss på tel 08-667 67 70 eller info@israelinsamlingen.org så skickar vi en blankett.

Eller gå in på www.autogiro.se, skriv "Israel" i sökrutan så hittar du oss. Därefter kan du välja att antingen skaffa autogiro via din internetbank eller fylla i en anmälningsblankett som du skriver ut och postar till oss.

Tack för din gåva!
Ulf Cahn

Stjäl mat för att överleva

Cirka en miljon av Israels invånare är fattiga och fler än hälften, 530 000, av dessa är barn. Detta visar en rapport som Latel, en israelisk hjälporganisation, tagit fram.

Rapporten visar även att över 5 000 barn stulit mat under det gångna året, 2 500 tvingades tigga och 5 000 plockade upp mat som andra kastat.

I Israel tar skolbarnen med sig egen lunch men 110 000 barn går hungriga hela dagarna och nästan lika många skolkar en del av skoldagen för att tjäna pengar för familjens överlevnad.

260 000 barn har slitna skor och 480 000 barn har aldrig besökt en tandläkare.
Siffrorna är lika skrämmande för de äldre.

Ditt bidrag till Förenade Israelinsamlingen gör skillnad!

Minnesgåva?

Vill du hedra din avlidne make eller maka?

Har du en födelsedag, en bröllopsdag eller något annat att fira?

Om du ger en öronmärkt gåva på 50 000 kronor eller mer till förmån för utsatta barn i barnbyarna Neve Michael eller Afula Ilit, eller för projekt för utsatta äldre, så får du en vacker minnesplakett vid det projekt du stödjer.

För mer information, kontakta Ulf Cahn på tel 08-667 67 70 eller ulf.cahn@israelinsamlingen.org.

Vilka ändamål är viktigast nu?
www.israelinsamlingen.orgTextlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!