Till förstasidan   Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodDu väljer vad du vill stödja!

Arbetet med att hjälpa utsatta israeler fortsätter och du bestämmer själv hur du vill rikta din gåva.

Barn

Vi vill fortsätta att hjälpa de sammanlagt 340 barnen i barnbyarna Neve Michael och Afula Ilit. Era gåvor hjälper barnen att få mer personal, utflykter på sin lediga tid, bra omsorg i kriscentren och mycket mer. Nu i oktober lade vi grundstenen till ett nytt center för familjeterapi i Neve Michael. Även renovering av två center för fritidsaktiviteter påbörjas nu i Afula Ilit. En stor del av de pengar som behövs har vi, men en del saknas fortfarande. Med en gåva på 50 000 kr eller mer får du en plakett vid det projekt du väljer. Ditt stöd behövs!

Äldre

Nu har vi invigt det nyrenoverade äldreboendet i Tel Aviv, där 113 äldre israeler bor. Men det återstår mycket att göra! Invandringen har successivt gått ner det senaste decenniet, samtidigt som allt fler äldre behöver trygga och säkra boenden där de kan få stöd av personal. Ett nytt projekt är därför att omvandla en del lägenheter i gamla absorptionscenter till lägenheter för äldre. Detta kostar 7 000 dollar (ca 50 000 kr) per lägenhet och du som givare får en plakett för att hedra dig som tack för din gåva. Ditt stöd behövs!

Det finns också ett nytt program som heter "Life in dignity" (Liv i värdighet), där man hjälper överlevande efter Förintelsen i Israel till ett tryggare liv på sin ålderdom. Kostnaden för detta program är ca 35 000 kr per äldre överlevande. Är du intresserad av att hjälpa till med detta projekt - hör av dig!

Invandring

Invandringen av etiopiska judar fortsätter. Detta är en mycket speciell grupp som behöver stort stöd under sin första tid i Israel. De kommer från ett liv i Etiopien som är helt annorlunda än Israel. Oftast bor de på absorptionscenter men har starkt behov av hjälp inte bara med att lära sig hebreiska och hur det israeliska samhället fungerar, utan också med utbildning så de kan få jobb i sitt nya hemland. Det är en stor uppgift Israel tar på sig och med ditt bidrag kan vi göra mycket för att hjälpa etiopierna in i samhället. Ditt stöd behövs!

Välj det eller de projekt som du känner starkast för. Har du några frågor, söker du mer information? Se vår hemsida www.israelinsamlingen.org eller kontakta oss via info@israelinsamlingen.org eller tel 08-667 67 70.

Ulf CahnTextlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!