Till förstasidan   Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodDavid Metzler till Keren Hayesod Australien

David Metzler från Stockholm flyttade till Israel för nio år sedan med fru och numera fyra barn. Under åren har han varit chef för Yad Vashems engelskspråkiga avdelning. Nu har David anslutit sig till Keren Hayesod-familjen och blivit utsedd till Shaliach - ombud - för organisationens Melbournekontor.

Vad ser du fram emot i din nya post i Melbourne?
- Det ska bli väldigt spännande att börja jobba för Keren Hayesod. Efter att ha vuxit upp med en dröm om att flytta till Israel, och sedan förverkligat den, så känner jag mig hedrad och stolt att få resa till Melbourne för en så oerhört viktig organisation som Keren Hayesod.

Vad har du för förväntningar på jobbet och på den judiska församlingen i Melbourne?
- Jag ser fram emot att representera Israel och Keren Hayesod samt att få arbeta hårt med att garantera tillräckligt med stöd till projekt som gagnar Aliya (invandring), absorption, ungdomsbyar och förbättring av det israeliska samhället. Melbourne har en exceptionell judisk församling som är mycket stark och aktiv. Människorna där är mycket välkomnande och de har en genuin, kollektiv ansvarskänsla för det judiska livet i Australien samt ett fantastiskt engagemang och åtagande för Israel. Med mig kommer ytterligare person, Amit Tzur-Tal. Tillsammans kommer vi att utgöra ett framgångsrikt team.

Vilka kommer att vara de största utmaningarna?
- En är att försäkra ökat stöd till Keren Hayesod och projekten. Sättet människor skänker pengar i dag har ändrats mot vad Australien och dess judiska församling är vana vid. Filantropi är en stor del av deras kultur, men det är en livssfär som är i ständig rörelse. Det gäller att vi uppdaterar inte bara vad Keren Hayesods behov är utan även vad som motiverar bidragsgivarna. Jag är övertygad om att Keren Hayesod har något att erbjuda alla som vill förbättra andras liv. Utmaningen ligger i att lyckas nå ut med budskapet samt att öka antalet bidragsgivare. Jag har ett väldigt spännande och fascinerade jobb framför mig, och jag kan inte tänka mig ett något bättre än att jobba till förmån för Israel!Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!