Till förstasidan   Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodAktuella projekt att stödja

I förra Menorah skrev vi om en del aktuella projekt som vi stödjer men där det saknas medel. Några av er läsare tog detta till sitt hjärta och valde att göra en insats, men fortfarande behövs hjälp för att projekten ska vara i hamn.
Följande projekt behövs det pengar för att genomföra:

Barnbyn Neve Michael

Renovering av ”Giraffe Building”, där ett 40-tal familjer (150 personer) från socialt problematiska miljöer ska få professionell hjälp att ge barnen en trygg och positiv hemmiljö. Byggnaden kostar 462 000 dollar att renovera.

Barnbyn Afula Ilit

Här behöver två byggnader där man ger barnen aktiviteter efter skolan renoveras. Byn har 90 barn och alla får glädje av detta. Kostnaden blir 114 000 dollar per hus.

Äldreboende i Tel Aviv

Tel Aviv fyllde 100 år förra året och vi ville göra något särskilt för att hjälpa utsatta i staden. Detta äldreboende har 111 lägenheter och renovering är nödvändig i detta snart 60 år gamla hus. Budgeten ligger på 450 000 dollar.

Center för etiopiska judar i Kfar Saba

Israel tar emot många etiopiska judar. Deras bostäder är små så de har bl a behov av lokaler att umgås i, det gäller både barn och vuxna. Detta center i Kfar Saba kommer att kosta 450 000 dollar att renovera.

Välkommen med din gåva
till något, eller flera, av dessa projekt! Bidrar du med 50 000 kronor eller mer får du en plakett i ditt namn, eller så kan du hedra någon kär anhörigs minne.

För mer information, se www.israelinsamlingen.org eller kontakta Ulf Cahn på tel 08-667 67 70 eller ulf.cahn@israelinsamlingen.org.Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!