Till förstasidan   Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodEtiopiska judarna börjar komma igen

I mitten av januari kom 81 etiopiska judar, s.k. Falash Mura, till Israel. Det var de första av Falash Mura-etiopierna som tillåtits komma till Israel sedan augusti 2008. Dagen därpå kom ytterligare 63 personer och Israel räknar med att ta emot ytterligare 600 personer under årets första månader. Totalt förväntar man sig att ca 2 000 personer kommer under 2010.

Representanter från det israeliska inrikesministeriet och Jewish Agencys utsända tillbringade flera månader i Etiopien i slutet av 2009 för att ta reda på gruppens möjligheter att emigrera till Israel i enlighet med israelisk lag.

Drygt 8 000 Falash Mura är kvar i Etiopien och väntar på immigrationsbeslut. De flesta är släktingar till familjer som flyttat till Israel under de senaste åren.

Alla nya immigranter kommer att placeras på något av Jewish Agencys absorptionscenter i Israel och förses med all hjälp de kommer att behöva för att kunna leva självständiga liv och för att framgångsrikt kunna integreras in i det israeliska samhället.

Detta kräver förstås enorma resurser och vill du bidra till det arbetet, ge en gåva till pg 45 42 60-1 eller bg 671-6609 och ange ”Falash Mura” eller ”etiopiska judar” på talongen.Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!