Till förstasidan   Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodÅrsmöte

Förenade Israelinsamlingen/Keren Hayesods årsmöte äger rum torsdagen den 27 maj kl 18.30. Alla givare är välkomna. För information om plats, kontakta kansliet på tel 08-667 67 70 eller info@israelinsamlingen.org


Börja med autogiro!

Om du inte redan gjort det, börja ge via autogiro! Det är ett enkelt, effektivt och tryggt sätt att stödja våra ändamål på, och allt fler väljer att börja med autogiro. Givetvis väljer du både belopp och ändamål själv.

Kontakta oss på tel 08-667 67 70 eller info@israelinsamlingen.org så skickar vi en blankett.

Eller gå in på www.autogiro.se, skriv ”Israel” i sökrutan så hittar du oss. Därefter kan du välja att antingen skaffa autogiro via din internetbank eller fylla i en anmälningsblankett som du skriver ut och postar till oss.

Tack för din gåva!

Ulf Cahn


Dags att resa igen!

Förra årets Israelresa blev en succé! Vi har aldrig haft så många som följt med på vår resa till de olika projekten och nu hoppas vi på upprepning i år.

Notera datumet 12 oktober 2010 i din almanacka. Det är då vi avreser denna gång, för en veckas resa i Israel. Du kan givetvis förlänga resan om du vill.

Skicka din intresseanmälan redan nu, så får du mer information efterhand som programmet blir klart. Du når oss på tel 08-667 67 70 eller info@israelinsamlingen.org.

I Menorahs majnummer får du mer information om program, pris etc.


Välkommen Jessica!

Menorah hälsar Jessica Tranlander välkommen till Förenade Israelinsamlingens kontor.

Jessica tar hand om ekonomi, administration och svarar i telefon när vår medarbetare Lotta Armanios är mammaledig för att ta hand om nyfödda Sara.


Nya prenumeranter = bok!

Menorah har en väldigt stor spridning i hela Sverige, nästan 18 000 hushåll får tidningen i dag. Det är vi glada för, för vi är stolta över Menorah och Förenade Israelinsamlingen/Keren Hayesods arbete.

Men vi vill ju nå ännu fler och är övertygade om att det finns många Israelvänner som ännu inte har Menorah. Du som får Menorah i dag kan göra en insats för att hjälpa till!

Om du skickar oss namn på minst fem nya mottagare av Menorah får du boken ”Judiskt liv i Indien” av Adèle Schreiber (Atlantis Bokförlag).

Skicka namnen samt adresser till Menorah, Box 5053, 102 42 Stockholm, eller mejla till redaktion@menorah-sweden.com.

Tack för din hjälp!


Aktieutdelning

Vill du veta ett enkelt och smart sätt att ge en gåva? Skänk din aktieutdelning! Förenade Israelinsamlingen/Keren Hayesod är nämligen befriade från samtliga kapitalskatter. Det betyder att om du överlåter en utdelning på t ex 1 000 kronor till oss, får vi behålla hela tusenlappen medan du själv bara skulle få behålla 700 kronor.

Det spelar ingen roll vilken bank du har eller var dina aktier förvaltas. Bara kontakta oss på tel 08-667 67 70 eller info@israelinsamlingen.org så berättar vi hur du gör.


In memoriam - Moshe Erell

Den israeliske diplomaten Moshe Erell har gått ur tiden. Han var Israels ambassadör i Sverige åren 1984-1988 men arbetade även som den ende professionelle diplomaten när staten Israel öppnade en beskickning i Stockholm 1950. Då var relationerna med Sverige väldigt goda.

Om sin tid i Sverige berättade Moshe Erell i den självbiografiska boken ”Med hög hatt och svärd” (Hägglunds förlag 1997) i översättning av Jonathan Freud.


Prenumerera på vårt nyhetsbrev via e-post!
Anmäl dig på info@israelinsamlingen.orgTextlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!