Till förstasidan   Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodMiraklet i Jönköping

Ja, hur ska man annars beskriva det som hände i Jönköping den 29 augusti och veckorna dessförinnan? En äldre man, som testamenterat sina tillgångar till Förenade Israelinsamlingen, hade avlidit och lämnat efter sig ett hus. Inte bara ett hus utan hela innehållet, och det var inte lite. Tänk er ett hus där samma familj bott i över 60 år och där man inte rensat ut särskilt mycket genom åren…

Då behöver man en Monica och en Åsa. Dessa två pärlor tog hjälp av familj och en massa vänner och gjorde en jätteinsats. De sorterade upp saker, fyllde containers med allt som inte gick att använda och organiserade en auktion med en professionell auktionsförrättare. Sedan tömde de huset på det som var kvar.

Vi på Förenade Israelinsamlingen är oerhört tacksamma för hjälpen. I stället för att få en massa eget arbete och kostnader för att ta hand om huset, blev det en rejäl slant på auktionen som kommer våra ändamål i Israel till del.

Stort tack till er alla: Åsa Evegren, Roland Evegren, Monica Öholm, Yvonne Andersson, Per-Olof Andersson, Hasse Johansson, Sinikka Tiirikainen, Bengt Levinsson, Avi Dekel, Arie Meuchas, Helena Meuchas, Kerstin Boo Lindell, Annica Ohlinder, Siv Britt Nyberg, Birger Nyberg, Hjördis Enell, Ingvar Enell, Ester Stahlenius, Mariette Jacobsson, AnnMarie Jacobsson, Mary Fröjd, Håkan Ahtley och Marianne Björnsson.

Ulf Cahn, Generalsekreterare Förenade IsraelinsamlingenTextlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!