Till förstasidan   Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodTack Per-Åke och Stanislaw!

Per-Åke Eliasson och Stanislaw Rodau har något gemensamt. Båda fyllde nyligen 60 år och båda uppmanade sina vänner att ge gåvor till Förenade Israelinsamlingen i stället för att få egna presenter.

Det tackar barnen i Neve Michael för. Per-Åkes vänner samlade ihop drygt 75 000 kronor och Stanislaws drygt 30 000 kronor, vilket förstås betyder oerhört mycket för att kunna ge barnen bästa möjliga omsorg.

Även vi på Förenade Israelinsamlingen tackar och gratulerar. Vi hoppas att många fler följer deras exempel i samband med olika högtidsdagar.


Årets höstmöte

Förenade Israelinsamlingens traditionella höstmöte för givare och ideella hölls i år den 12 november. Tanja Schulz som forskat och doktorerat om minnesmonument över Raoul Wallenberg berättade om monument världen över och hurolika man valt att minnas och gestalta Wallenberg. Intressant och tankeväckande, tyckte det 30-talet personer som var där.

Utöver detta berättade Ulf Cahn om årets arbete, från Gazakriget i början av året fram tills nu, samt om planerna inför 2010. Max Hüttner fortsatte med att mer detaljerat gå igenom Israeldagen i Stockholm söndagen den 14 mars. Det blir en spännande dag med många intressanta gäster!


Ny hemsida!

Du har väl sett Förenade Israelinsamlingens nya hemsida? Den är fräsch, ständigt aktuell, du får en fin översikt över vad dina gåvor används till och vilka projekt som är aktuella. Just nu ser du t ex en massa fina bilder från vår Israelresa i oktober.

www.israelinsamlingen.org är adressen.


Autogiro

Om du ännu inte upptäckt fördelarna med autogiro är det på tiden. Du kan på ett tryggt och säkert sätt, utan att behöva tänka på inbetalningskort, stödja det eller de ändamål i Israel som du önskar, med det månadsbelopp du önskar.

Kontakta oss per tel. 08-667 67 70 eller info@israelinsamlingen.org, eller använd hemsidan www.autogiro.se.


Prenumerera på vårt nyhetsbrev via e-post!
Anmäl dig på info@israelinsamlingen.orgTextlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!