Till förstasidan   Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodRöster från Israelresan

Det har varit en fantastisk upplevelse och jag är väldigt imponerad. Detta hade jag inte förväntat mig. Jag har inte varit i Israel sedan 1970-talet och utvecklingen har verkligen gått framåt.
Kurt Katzeff

Eva: Vi har varit med under två dagar och det har varit oerhört gripande och jobbigt på en och samma gång. Det var svårt att besöka barnen på Neve Michael, de kommer dit när de är så små och många har en sådan tung ryggsäck som de måste bära på hela livet. Samtidigt är det skönt att se att donationerna går till bra ändamål.

Jack: Mitt största intryck är att all personal har ett enormt engagemang i vad de gör. De verkar trivas och ger järnet. Dessutom har jag njutit av att få uppleva judiska sånger och danser igen.
Jack och Eva Klagsbrunn

Jag greps nog mest av barnbyn Afula Ilit, hur man kan vända svåra situationer hos barn till att ändå bli något positivt.

Dessutom gillar jag Förenade Israelinsamlingens uppföljningar, att man inte släpper ett projekt. Det är lätt att förstå att pengarna behövs och gör nytta.

Detta var mitt första besök i Israel, jag ska nog försöka komma tillbaka som turist vid ett senare tillfälle.
Rickard Persson

Jag har i princip varit med på alla resor som Förenade Israelinsamlingen arrangerat men jag glädjer mig ändå varje gång över att se vad som händer från år till år och notera vilken fantastisk utveckling som ägt rum. Den här resan visar en del av det ”riktiga” Israel på ett sätt man inte kan se som turist.
Birgit Blideman

Jag kände inte till så mycket om Förenade Israelinsamlingen innan jag följde med till Israel med denna resa. Det är mycket som gjort intryck på mig. Ska jag välja en sak blir det nog barnbyn Neve Michael med alla dessa utsatta barn, de berör mig på olika sätt.

Jag fick även väldigt starka känslor när vi besökte rehabcentret Ilanot då jag arbetar som sjuksköterska med rehabilitering av hjärnskadade. Det gjorde det än mer intressant att få en liten inblick i hur man arbetar där.

Dessutom har det varit intressant att få se ett annat Israel än det jag upplevt tidigare.
Liselotte Leijel

Jag är väldigt imponerad av allt jag sett. Jag trodde inte att Sverige bidrog till så mycket gott i Israel. Jag förstår att det ligger mycket hårt arbete bakom allt detta, både i Sverige och i Israel.

Barnen berörde mig mest. De är landets framtid och vi måste se till att de får en bättre start i livet än den som gjort att de hamnat där de är just nu. Jag är verkligen glad över att jag följde med.
Elisabeth Dym

Jag har inte besökt Israel på 25 år, därför har det varit mycket intressant att få se hur både unga och äldre har det i Israel i dag. Det känns bra att veta att Sverige stöttar de sämre lottade i landet.

Jag kan mycket väl tänka mig att resa tillbaka med Förenade Israelinsamlingen, jag måste bara smälta alla intryck först.
Karl Simson

För fyra år sedan började jag studera till speciallärare på Tel Hai. Eftersom jag diagnosticerades med ADHD som ung har jag alltid haft svårt att koncentrera mig. Centret för elever med inlärningssvårigheter har gjort att jag kunnat fullfölja mina studier. Jag är oerhört tacksam för stipendiet från Förenade Israelinsamlingen i Sverige, berättar Bat-El.
Bat-El och Chana tillsammans med donatorn Gunborg Andersson.

Sverige har valt att satsa på två viktiga områden i Beersheva; äldrevård och utbildning. Ert engagemang spelar stor roll för vår stad.
David Lipshitz, ansvarig för utbildningen i BeershevaTextlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!