Till förstasidan   Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodKorta nyheter från projekten i Israel

Neve Michael
250 barn bor i byn. Sedan början av året tar man också emot familjer med sociala problem och ger dem stöd. Det är full verksamhet i det ”gamla” kriscentret, detsamma gäller det nya kriscentret för tonårsflickor. Båda invigdes i oktober förra året, efter generösa donationer av våra svenska givare.

Afula Ilit
Denna barnby är ett av våra nyare projekt. Man tar hand om 90 barn, och de använder flitigt den lekplats vi kunde donera förra året. Nu pågår renovering av det gamla köket och sportplanen, även detta tack vare svenska givare.

Tel Hai College
Detta är ett av våra nyare ändamål. I våras kunde ett nytt näringslaboratorium invigas, nu hoppas vi kunna fortsätta med renovering av centret för ungdomar med inlärningsproblem.

Projekt för äldre
Ha´shalom-centret i Tel Aviv är det senaste äldreprojektet vi i Sverige kunnat ”adoptera”. Just nu pågår planering och upphandling av renoveringen, förhoppningsvis är allt klart om ca ett halvår.

Alumotskolan
I denna låg- och mellanstadieskola i Beersheva har vi nu kunnat bygga klart en andra våning på det Arts & Science Centre som invigdes för några år sedan. Sedan april används byggnaden flitigt av eleverna.

Vill du se till att projekt förverkligas?
Det saknas fortfarande medel till projekten i Tel Hai College och Tel Aviv. Det finns också fler behov i båda barnbyarna, såväl för barnens omsorg som renovering av byggnader. Är du intresserad, vänd dig till Ulf Cahn på Förenade Israelinsamlingen/Keren Hayesod, tel 08-667 67 70 eller ulf.cahn@israelinsamlingen.org.Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!