Till förstasidan   Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren Hayesod



Israel behöver dig och du behöver Israel

I maj 2002 började jag som ordförande för Förenade Israelinsamlingen/ Keren Hayesod. Sedan dess har mycket hänt både i Israel och i Sverige. Med glädje och stolthet kan jag konstatera att vi gör ett fantastiskt arbete. Ett arbete som både vi i Sverige och våra vänner i Israel har stor glädje av. Vår organisation hjälper behövande judar att komma till Israel, att integreras i Israel och utsatta israeler att få stöd för att kunna leva ett drägligt liv. Allt detta möjliggörs genom just DITT bidrag, en hängiven styrelse och ett oerhört effektivt kansli. Våra administrativa kostnader 2008 var bara åtta procent!

Vad används de insamlade medlen till?
Som du säkert redan vet väljer varje givare att antingen ge till ett speciellt mål eller att överlåta valet till Förenade Israelinsamlingen/Keren Hayesod.

Vi stödjer verksamheter från Beersheva i söder till övre Galiléen i norr. Allt från barnhem, ungdomsbyar och skolor till dagcenter, äldreboenden, hjälp till terroroffer, ungdomar med inlärningsproblem och mycket mera.

I varje nummer av Menorah kan du följa detta arbete, men om du verkligen vill veta vart dina pengar går finns ett osvikligt sätt – följ med på vår Israelresa! Anmälningstiden till årets resa 20 – 27 oktober har egentligen gått ut, men kontakta oss ändå om du vill följa med. Kanske får vi något återbud och du får chansen att följa med.

Möt barnen som bor på barnhem där de får kärlek, fosterfamilj och en tro på framtiden. Möt äldre som tack vare bidrag kan bo på servicehus där de har allehanda aktiviteter och hör dem sjunga i kör. Möt dyslektiker som tack vare bidrag från Sverige kan få en anpassad undervisning och ta sin collegeexamen. Möt barn från multietnisk bakgrund som går i en av Beershevas bästa skolor där parollen är ”Konst och vetenskap”. Ja, detta är bara ett axplock av vad du får se.

Som du förstår har Israel, trots mycket stora framsteg, fortfarande stora behov av just DITT ekonomiska stöd. Hjälp oss att hjälpa!

Just nu planerar vi en dag om alla våra projekt. Den äger rum söndagen den 14 mars 2010 i Stockholm och tanken är att israeler och svenskar ska mötas runt våra projekt i en blandning av allvar och underhållning. Vik redan nu söndagen den 14 mars 2010 – du kommer inte att bli besviken!

Ja, att Israel behöver dig har väl knappast undgått dig, men hur behöver du Israel?

Naturligtvis för att Israel är vårt judiska hemland. Men också för att varje människa behöver känna sig behövd. Ett bra sätt för dig att verkligen känna just detta, är genom att stödja Israel och få en djupare insikt i ett land som är den enda demokratin i Mellanöstern. Hjälp oss att hjälpa! Din insats behövs!

På återhörande och återseende!

Regina Rodau
Ordförande Förenade Israelinsamlingen



Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet



© Citera oss gärna - men ange källan!