Till förstasidan   Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodLåt Ditt namn leva vidare i Israel!

Att testamentera till Keren Hayesod Charity Trust är ett generöst och säkert sätt att föra vidare Din livsgärning på. Ditt namn lever vidare i något bestående som Du är med om att skapa, och Du eller den Du vill hedra blir ihågkommen för all framtid.

Keren Hayesod grundades redan 1920 och har sedan dess stått vid Israels sida, tack vare generösa donationer. Vi har många års erfarenhet, långsiktighet och goda relationer som garanterar att Din vilja blir verklighet på bästa sätt. De människor vi arbetar med i Israel är fantastiska eldsjälar.

Samtliga medel vi mottar genom arv/testamenten går oavkortat till ändamål i Israel. Det finns i dag ingen arvsskatt i Sverige, men vi är också befriade från andra skatter. Inga medel behålls heller för andra ändamål eller lokala kostnader i Sverige.

Här är några exempel på projekt för barn, äldre, handikappade och andra:

Äldre i Beersheva

Många projekt för äldre har finansierats helt av svenska givare: bl a två dagcenter för äldre, ett dagcenter för handikappade, nya äldreboenden, ett vårdhem för dementa och ett nyrenoverat äldreboende. Det finns dock mycket mer att göra, bl a vill man bygga ut dagcentret för handikappade eftersom dagens utrymmen inte räcker till.

Tel Hai College

Detta college ligger allra längst norrut i Israel, nära gränsen till Syrien och Libanon. Trots det utsatta läget växer det och man har fantastiska visioner för framtiden. Man är specialiserade på att utbilda ungdomar med inlärningsproblem. Svenska givare bidrar till studiestipendier, och i början av 2009 påbörjas byggnation av ett nytt laboratorium för näringslära – men mycket mer måste göras!

Barnbyarna Neve Michael och Afula Ilit

Dessa byar tar hand om ca 340 barn, som kommer från väldigt svåra hemförhållanden och får en ny start. Våra givare har finansierat renovering och utbyggnad av en skola och två familjeenheter, ett nytt kriscenter för tonårstjejer i Neve Michael och en ny lekplats i Afula Ilit. Renovering av bl a köket i Afula Ilit är på gång men mycket mer måste göras.

Allt detta finansieras av våra svenska givare!
Det finns en enorm bredd, Du kan alltid hitta intressanta projekt hos oss. Kanske har Du andra och egna idéer om projekt Du vill stödja genom oss? Kontakta Ulf Cahn per tel 08-667 67 70, e-post ulf.cahn@israelinsamlingen.org eller adress Förenade Israelinsamlingen, Box 5053, 102 42 Stockholm.

Vi utlovar full diskretion. Vid behov har vi också tillgång till advokater både i Sverige, Israel och andra länder som ger gratis juridisk rådgivning.Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!