Till förstasidan   Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodFest i Göteborg

Av säkerhetsskäl, och med anledning av Israels utsatta läge, hade Förenade Israelinsamlingen/Keren Hayesod i Göteborg i år en mindre tillställning. Det blev en middag på Royal Bachelors Club den 14 mars, med fin inramning, utsökt mat, gott sällskap och suverän musik av Max Wulffsons orkester. Den ekonomiska dysterheten till trots var stämningen på topp hela kvällen. Inte konstigt med tanke på att gästtalarna inte var mindre än tre till antalet: Israels nye ambassadör Benny Dagan gav en intressant inblick i det politiska spelet i Israel och Mellanöstern i dag. Den välkände göteborgsprofilen Leif Pagrotsky kåserade över hur hans judiska identitet många gånger hjälpt honom i hans politiska arbete utomlands. Och sist men definitivt inte minst, islamologen Eli Göndör höll ett strålande appelltal vilket stimulerade de närvarande till stor givmildhet trots den rådande ekonomiska krisen.

Ett stort tack till vår outtröttlige värd Dan Fibert och resten av hans team för ett väl genomfört arrangemang.

Ilya Meyer, Göteborg


Ring, ring…

Den 11 mars samlades ett dussin kvinnor och män i Stockholm för att göra en särskild insats. Det var dags för den årliga telefonkampanjen, kvällen då ideellt engagerade ringer till Förenade Israelinsamlingens givare för att samla in pengar till våra ändamål.

Det var en väldigt inspirerande kväll. Många givare blir väldigt glada av att bli uppringda och få höra mer om arbetet, vad som är aktuellt just, diskutera Israel i allmänhet och de behov som finns i landet i synnerhet.

Och resultatet var inte fy skam - drygt 110 000 kronor fick vi in i nya löften! Stort tack till alla givare och ni ideella som ställer upp.


Din gåva når fram!

Vare sig du redan är givare eller funderar på att ge en gåva för första gången vill du förstås känna trygghet med hur gåvan används. En gåva avsedd för utsatta människor ska nå fram och göra skillnad i mottagarnas liv.

Vi är stolta över hur väl vårt arbete fungerar och vår effektivitet. Vi är också stolta över det förtroende alla givare visar oss. Tack vare generösa gåvor och osjälviska ideella insatser hålls kostnadsnivån väldigt låg. I samband med bokslutsarbetet ser vi att 2008 var kostnaderna endast 8 % av intäkterna! Vi utmanar dig att jämföra med andra organisationer.

Att gåvan betyder något för mottagarna är lätt att se - det är bara att följa med på Förenade Israelinsamlingens årliga Israelresa, i år 20 - 27 oktober 8. Kontakta oss för mer information. Välkommen att anmäla dig!


Diplom

Många givare vill hjälpa barnen i Neve Michael och nya givare tillkommer hela tiden. Vi kan därför göra viktiga insatser för barnen.

Vi har ett diplom, särskilt framtaget för gåvor till Neve Michael. Det är till för dig som t ex gör en insamling i samband med födelsedag, bröllopsdag eller då någon anhörig har avlidit - men även vid vanliga gåvor.

Kontakta oss om du vill veta mer!


Ny hemsida!

Arbetet pågår med att förbättra vår hemsida, www.israelinsamlingen.org. Den nya moderna hemsidan, betydligt snyggare och mer informativ än den vi hittills haft, ska vara klar kring den 15 juni. Mer aktuellt om våra olika projekt, annat intressant material, bra länkar och mycket annat - ta en titt! Välkommen med dina synpunkter, man kan ju alltid göra saker bättre…

Vinn en bok!

Bokförlaget Atlantis har generöst donerat 10 exemplar av boken ”Sionismen”.

Du som donerar 1 000 kronor eller mer till något av våra projekt innan den 12 juni har möjlighet att vinna ett exemplar av boken!

Lycka till – vinnarna presenteras i nästa nummer av Menorah.Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!