Till förstasidan   Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodJewish Agency i Georgien

Jewish Agency har gjort stora insatser för de georgiska judarna under kriget i höstas. Bilden visar georgiska barn i ett uppsamlingsläger när de ritar israelisk-georgiska flaggor.

Följ med till Israel till våren!

Förenade Israelinsamlingen planerar en Israelresa till våren för dig som är högst 45 år. Resan äger rum 29 april - 4 maj och programmet blir spännande men också krävande. Vi kommer att se Israel från norr till söder, lyssna till föredrag och ha samtal med välkända politiker, militärer och kulturpersonligheter, och besöka en del av våra projekt i landet.

Det blir ett attraktivt program till ett bra pris. Möjlighet till resestipendium finns. Gruppen ska inte bli större än 15 personer, så välkommen med din intresseanmälan snarast till ulf.cahn@israelinsamlingen.org.

Legenden Golem

Enligt legenden skapade Rabbi Löw i Prag den konstgjorda människan Golem år 5340 enligt den judiska kalendern, vilket motsvarar år 1580. Han skapade Golem av lera vid Moldaus strand och gav honom sedan liv.

Hur det än är med detta; en givare har donerat litografier av konstnären Maryan med titeln Golem. Det är en mapp med en samling av 15 litografier, i en numrerad upplaga av totalt 50 exemplar.

Mappen säljs till högstbjudande och behållningen tillfaller Förenade Israelinsamlingens arbete. Vill du veta mer eller se litografierna, kontakta Ulf Cahn på kansliet.

Glädjande insamlingar

Vid jubileumsmöten i september i Pingstkyrkan i Sundsvall och Kramfors samt i Baptistkyrkan i Härnösand, och med medverkan av bl a Ulf Cahn och Seth Lindström, samlades 14 000 kronor in till Förenade Israelinsamlingen/Keren Hayesods olika projekt. Stort tack till Seth och Berit Lindström och många andra som planerade och genomförde samlingarna på ett utmärkt sätt.Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!