Till förstasidan   Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodHöstmöte

Regina Rodau, Benny Dagan; Irit Dagan och Ulf Cahn
Den 16 november lockade Stockholm med en mängd olika judiska aktiviteter varav en var Förenade Israelinsamlingens höstmöte på det judiska centret. Cirka 40 Israelvänner hade samlats för att bland annat lyssna till Israels nye ambassadör, Benny Dagan.

- Jag är oerhört imponerad av det arbete Förenade Israelinsamlingen i Sverige gör. Ni tar hand om vår framtid genom satsningar på ungdomar och utbildning men ni tar även hand om våra äldre. Jag hoppas kunna besöka något av de svenska projekten nästa gång jag reser till Israel.

Ambassadören talade även lite om hur lite han tror att nyvalet i februari kommer att påverka landet.

- Vi står inför utmaningar och problem men vi har en ljus framtid inför oss. Vi måste fortsätta bygga vidare på en stark judisk stat baserad på fred. Där är Keren Hayesod/Förenade Israelinsamlingen en viktig pusselbit.

Det serverades en buffé med kallskuret och två av höstresans deltagare, Thea Dahlqvist och Günter Loewinski, sammanfattade sina tankar efter resan och uppmanade alla att åka med nästa gång.

Eftermiddagen avslutades med att Ulf Cahn sammanfattade året som gått och talade en del om de projekt som pågår.Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!