Till förstasidan   Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodEtt varmt tack till släkt och vänner som gratulerade mig på 60-årsdagen med en gåva till Förenade Israelinsamlingen/Keren Hayesod! Medlen kommer att användas för att utrusta det nya kriscentret i Neve Michael.
Jan-Eric "Nicke" Blecher
Först uppvaktades vi på ett fantastiskt sätt i samband med vårt guldbröllop, sedan återigen då Arne fyllde 80 år! Tack till alla, ingen nämnd och ingen glömd, som gratulerade med en gåva till barnbyn Neve Michael. Efter vårt besök i byn kan vi både intyga att pengarna behövs och att de används på bästa sätt.
Freddy och Arne Gordin
Stort tack för alla gåvor till Förenade Israelinsamlingen/Keren Hayesod och till andra ändamål i anslutning till mitt 60-årsfirande!
Max Hüttner
Ett varmt tack till Er alla som deltagit i vår sorg vid vår kära Margits bortgång. Vi vill också tacka för deltagandet vid shivan och alla bidrag som lämnats till barnbyn Neve Michael och MDA till Margit Kaplans minne.
Leon
Einar och Michael med familjer
Vi tackar släkt och vänner för de 10 000 kr som samlades in till Förenade Israelinsamlingen med anledning av våra 80-årsdagar.
Berta och Bertil Wiorek


Ge via autogiro!

Nu kan du som vill stödja vårt arbete regelbundet göra det tryggt via autogiro. Gå in på hemsidan www.autogiro.se, klicka på sök och anmäl. Skriv in Israel så kommer Förenade Israelinsamlingen upp. Därefter är det bara att följa instruktionerna och anmäla dig t ex via din internetbank. Kontakta gärna vårt kontor om du behöver hjälp.

Vill du hellre använda blankett, kontakta oss så skickar vi medgivande om autogiroanmälan till dig. Den kan du portofritt skicka in till oss.

Du väljer förstås själv belopp och till vilket eller vilka ändamål din gåva ska gå.


Vill ni ha besök?

Varje år besöker Ulf Cahn från Förenade Israelinsamlingen ett antal olika församlingar, organisationer, samfund och Israelgrupper runt om i landet. Han har varit från Malmö i söder till Luleå i norr.

Vill även ni ha besök och få veta mer om Förenade Israelinsamlingen, den aktuella situationen i Israel och Mellanöstern, eller något annat aktuellt ämne?

Ni betalar resan och ger en gåva till Förenade Israelinsamlingens arbete (genom bidrag, lotteri, insamling, kollekt etc), i övrigt är besöket kostnadsfritt. Ulf tar med sig material, kanske en aktuell film och annat intressant.
Kontakta oss!


Hjälp oss sprida Menorah – få en bok eller CD!

Vi som jobbar med Menorah tycker naturligtvis den är en utmärkt tidning, unik i Sverige som judisk svenskspråkig tidning med Israel i centrum. Även om vi har en stor läsekrets, över 17 500 hushåll, tror vi att det finns många fler som inte har Menorah men som skulle vilja ha den och ha glädje av den. Hjälp oss att sprida Menorah till fler!

Hör av dig till oss med namn och adress på släkt, vänner och bekanta som du tror skulle vilja få Menorah i brevlådan. Ger du oss fem eller fler nya Menorah- mottagare får du en bok av Stefan Einhorn, S J Agnon, Franz T Cohn eller om judisk visdom, eller en CD-skiva med Freudenthal Yiddish Big Band.

Mejla till redaktion@menorah-sweden.com, skriv till Menorah, Box 5053, 102 42 Stockholm, eller ring oss på tel 08-667 67 70.


Nu har du chansen

att köpa en riktigt fin litografi och göra en mitzva (god gärning) på samma gång!

Vi har kvar några exemplar av litografin "Amaryllis Palett" av den välkände artisten och konstnären Ardy Strüwer. Ge den som present till någon god vän, familjemedlem - eller kanske till dig själv? Samtidigt vet du att pengarna går till ett gott ändamål.

Litografin kostar 1 800 kr/st. Intresserad? Kontakta oss på tel 08-667 67 70 eller info@israelinsamlingen.org för mer information, eller beställ genom att betala in summan på pg 45 42 60-1 eller bg 671-6609.Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!