Till förstasidan   Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodInvigning - men mer hjälp behövs!

Om en dryg månad, i slutet av oktober, invigs ett nytt kriscenter för tonårsflickor i barnbyn Neve Michael. Vi har skrivit om detta tidigare i Menorah. Alltför många unga tjejer i Israel har olika sociala problem - eller deras föräldrar har problem - så att de behöver omhändertas för att kunna få en framtid.

24 flickor kommer att bo i Beit Levanon, som är 451 kvm stort. Huset är totalrenoverat från grunden, tack vare svenska givare. Det saknas dock fortfarande en del medel för att finansiera utrustningen i huset, och nu börjar det brinna i knutarna. Vi vädjar därför om ditt stöd!

Kostnaden för utrustning för det nödvändiga för varje flicka 10 850 israeliska shekel, eller närmare 20 000 kronor. Det handlar om säng och madrass, sängbord, stol, garderob, skrivbord, hyllor, speglar och annat nödvändigt som täcken, handdukar, gardiner etc. Till detta kommer utrustning till de gemensamma utrymmena.

Kan du hjälpa till - gör det! Detta är att investera i Israels framtid, och det är viktigt att de mest utsatta får en chans.

Kontakta oss på tel 08-667 67 67 eller info@israelinsamlingen.org.

Läs mer:
Du kan själv få reda på mer om vad som händer i barnbyn Neve Michael genom att gå in på deras hemsida. Det finns även möjlighet att prenumerera på deras elektroniska information.
www.nevemichael.comTextlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!